Україна почала приймати заявки на отримання фінансової допомоги для сімей із низьким статком. Виплати здійснюватимуться протягом 6 місяців з максимальною сумою допомоги у розмірі 53 280 грн на сім'ю.

Докладніше про те, що українцям з невеликими доходами виплатять допомогу, повідомляє today.ua.

Розмір допомоги на одного члена сім'ї складає 2220 грн. На допомогу можуть бути включені не більше 4 членів сім'ї, що дає максимальну суму виплати у розмірі 8880 грн на місяць. Оскільки це виплачуватиметься протягом пів року, сім'я зможе отримати 53 280 грн.

Фінансування цієї програми здійснюватиметься Швейцарією і доступне для сімей переселенців, які перемістилися після 24 лютого 2022 року із зон бойових дій.

Для отримання фінансової допомоги сім'я повинна відповідати одній з наступних категорій уразливості: вагітні жінки, матері з дітьми до 3 років, багатодітні сім'ї (3 або більше дітей віком до 18 років), особи з обмеженими можливостями, люди похилого віку від 55 років або самотні матері/ батьки чи опікуни неповнолітніх дітей. Крім того, другим критерієм є втрата джерел доходу або наявність низького доходу, що не перевищує 5865 грн на одного члена сім'ї. Якщо сім'я вже отримує допомогу за програмою ВПО, то ця сума доходу підсумовується із сумою з довідки про середній дохід на члена сім'ї, яка не повинна перевищувати 6 176 грн.

Третім критерієм задоволення базових потреб членів сім'ї. Допомога буде доступна лише для сімей, зареєстрованих як ВПО у певних громадах Запорізької області.

Для отримання допомоги необхідно зареєструватись у Запоріжжі за адресою вул. Семафорна, буд. 8 з 10:00 до 16:00. Попередній запис не потрібен, заяви приймаються у порядку черги.

Ця фінансова допомога є важливою та своєчасною підтримкою для сімей з низьким доходом, що дозволяє їм впоратися з труднощами та забезпечити мінімальні життєві потреби. Вона дозволить цим сім'ям отримати фінансовий ресурс, який допоможе їм подолати тимчасові труднощі та забезпечити гідні умови життя.

Програма фінансової допомоги, яку фінансує Швейцарія, виплачуватиметься протягом 6 місяців і надасть можливість сім'ям з низьким доходом покрити свої основні витрати. Вона буде особливо корисною для сімей, які втратили джерела доходу через переїзд чи військові дії.

Ця ініціатива дозволить сім'ям знову набути фінансової стабільності та впевненості в майбутньому. Вона сприятиме зниженню рівня бідності та соціальної напруги в суспільстві, а також допоможе створити більш стійке економічне та соціальне середовище.

Читайте також:

Готуємося до подорожчання важливого продукту: без нього не обходиться жодна господиня

Вистачить лише на хліб та консерви: кому уріжуть пенсії одразу на 20%. Роз'яснення

Будьте готові до великих проблем: в Україні почали відключати газ у багатоповерхівках. Що потрібно знати