Рішення Державного бюро розслідувань України виплатити винагороду викривачеві корупції справді є важливою віхою у зусиллях України щодо боротьби з корупцією. Інформатор Євген Шевченко отримає 13,3 млн гривень за роль у розкритті рекордної справи про хабарництво за участю високопосадовців та суттєву спробу вплинути на антикорупційну систему в країні.

Про це повідомляє «apostrophe

Йдеться про колишнього першого заступника начальника Головного управління ДПС у Києві Миколу Ілляшенка, який отримав умовний термін на 5 років після визнання вини. Справа стосується спроби підкупу у 2020 році, коли значну суму грошей було запропоновано за вплив на розслідування щодо Миколи Злочевського, власника Burisma Holdings.

Це рішення створює прецедент в Україні, визнаючи важливість інформаторів у боротьбі з корупцією. Інформатори часто стикаються зі значним ризиком при викритті корупції, і ця нагорода є визнанням їхнього внеску до зусиль боротьби з корупцією в країні. Фінансова винагорода, надана Євгену Шевченку, є значним кроком у визнанні цінності тих, хто виступає за викриття корупції та правопорушень. Це наводить приклад іншим, хто, можливо, подумує про викриття корупції в майбутньому.

"Сьогоднішнє рішення суду, безумовно, є видатним досягненням як для мене особисто, так і для всієї антикорупційної системи в цілому, адже вперше в історії України громадянин за викриття корупційного злочину отримає від держави гідну винагороду. Це виводить роль викривача на новий, зокрема, фінансово цікавий". рівень", – заявив Шевченко.

Такий розвиток подій є позитивним знаком для зусиль України щодо боротьби з корупцією та забезпечення прозорості як у державному, так і у приватному секторах. Це демонструє прихильність уряду до заохочення та захисту інформаторів, що має вирішальне значення для забезпечення підзвітності та належного управління.

Читайте також:

Про це знають не всі: куди поставити орхідею, щоб вона цвіла набагато пишніше

Краще про це забути: які продукти не можна вживати тим, кому вже за 60 років

ЗМІ розповіли, як бідність Мінекології вкраде у держави 600 мільйонів: гроші не потрібні під час війни?