Якщо рослина виглядає млявою, у неї повисли листи, потрібно виключити поразку шкідниками та оглянути орхідею. Якщо ніхто по ній не повзає, не заплітає павутинням і не збирається в пухнасті білі бляшки, швидше за все, справа в інфекції, гнильної або грибкової. Потрібно продезінфікувати рослину.

У склянці води розводять пару ложок перекису і капають туди одну-дві краплі йоду. Потім обприскують сумішшю рослину і повторюють через тиждень. Швидше за все, орхідея оживе і захоче подякувати новій стрілці.

Щоб орхідея краще цвіла та розвивалася, знадобиться перекис водню.

Готувати підживлення просто. Головне-купити флакончик перекису, благо він коштує копійки і є в будь-якій аптеці. Вода ідеальна колодязна, джерельна, але підійде і просто фільтрована. На літрову банку вливають дві ложки перекису, поливають орхідею раз на тиждень-два. Цим же складом можна обприскувати листи, щоб освіжити їх і позбавити мікробів.

Суть у тому, що перекис розпадається на кисень та водень. Вони «розпушують» ґрунт, роблять його більш проникним, знищують мікроорганізми, і рослина краще засвоює поживні речовини і активніше зростає. Імунітет рослини покращується, вона рідше хворіє, краще пручається нашестю шкідників.

Читайте також:

Про це знають не всі: куди поставити орхідею, щоб вона цвіла набагато пишніше

Ще не все втрачено: як реанімувати орхідею, якщо вона перетворилася на сухий пеньок

Що потрібно зробити з орхідеєю восени, щоб вона почала цвісти ще пишніше