Україна конфіскувала семеро російських винищувачів-перехоплювачів МіГ-25, які перебувають на підприємстві "МіГремонт". Відповідну заяву опубліковано на сайті Міністерства економіки України.

Конфіскація російського майна відбувається у рамках Указу Президента України про набуття чинності рішення РНБОУ про примусове вилучення майна РФ та її резидентів.

У рамках указу планується вилучення понад 800 одиниць рухомого майна, зокрема:

  • близько 500 вагонів, напіввагонів, платформ, цистерн та ін;
  • нафтовий танкер;
  • понад 300 вантажних та легкових автомобілів;
  • автоцистерни;
  • будівельну техніку;
  • авіаційні двигуни.

Як повідомляє "Мілітарний", сім нелітаючих російських літаків МіГ-25 досі перебувають на території Запорізького державного авіаційного ремонтного заводу "МіГремонт".

Літаки знаходяться на території заводу з 1994 року, тоді в Росії почали завершувати експлуатацію літаків цього типу, відповідно кошти на їх ремонт та обслуговування виділяти перестали. Відомо, що на заводі знаходяться МіГ-25РБМ (прибув 28.04.1994), п'ять МіГ-25РБ (прибували з 06.10.1995 по 27.06.1996) та МіГ-25РУ (прибув 02.11.1995).

Керівництво підприємства неодноразово намагалося вирішити долю літаків із російським керівництвом. Росіяни тричі погоджувалися на проведення утилізації літаків у 1998, 2003 та 2007 роках. Весь цей час підприємство витрачало кошти на зберігання винищувачів-перехоплювачів. У повідомленні Міністерства економіки наголошується, що борти підуть на запчастини для українських бойових літаків.

Нагадаємо, що раніше Україна конфіскувала у російських компаній шість двигунів для літаків АН-124-100 "Руслан". Колегія суддів ВАКС задовольнила позов Мін'юсту до компаній "Volga Dnepr Airlines (Ireland) Limited", "Volga-Dnepr Logistics BV", а також до ТОВ "Волга-Дніпро-Москва", ТОВ "Авіакомпанія Волга-Дніпро" та застосувала до них санкцію .

Читайте також:

Тільки для обраних: як депутатам та їхнім родичам видавали "білі квитки", які рятують від відправлення на фронт

Шанувальники моляться: відомий український музикант після поранення на фронті перебуває у тяжкому стані

Зірка фільмів "Кавказька бранка" та "Вій" похвалила Лукашенка та назвала українців та росіян братами