Деякі досвідчені господині знають, що огіркова шкірка може бути надзвичайно корисною у побутових справах. Однак у деяких моментах очищення огірка можуть бути надзвичайно корисні в господарстві.

Докладніше про те, для чого досвідчені господині розкладають огіркову шкірку балконом, читайте в нашому матеріалі.

Виявляється, огіркові залишки ідеально підходять для використання в саду, балконі або терасі. Навіть якщо у вас небагато рослин, у цих місцях часто з'являються мурахи, які турбують нас.

Замість того, щоб провести час роздратування, коли комахи повзають по наших ногах і заважають розслабитися, можна швидко впоратися з мурахами за допомогою огіркових залишків.

Просто розмістіть їх у місцях скупчення мурах. Як тільки вони відчують аромат огіркової шкірки, вони негайно втечуть, оскільки вона виділяє кукурбітацин, який комахи не переносять.

Чистяча паста з використанням огіркової шкірки

Огіркові залишки також можуть використовуватися для створення ефективної пасти, що чистить, яка допоможе усунути безліч забруднень з поверхонь.

Просто подрібніть огіркову шкірку до одержання однорідної маси та додайте харчову соду для створення пасти.

Готовий засіб можна використовувати для видалення нальоту в духовці або посуді, а також для очищення стільниці або раковини.

Нанесіть пасту на забруднені ділянки ганчіркою, залиште кілька хвилин і змийте водою. Ось і все – ваша поверхня стане чистою та акуратною.

Читайте також:

Цю хитрість знають не всі: навіщо досвідчені дачники восени вішають папір на гілки.

Тепер ви завжди складатимете її в пакет: як використовувати картопляну шкірку на городі

Багато господарок не здогадувалися: як використовувати воду після варіння макаронів. Три лайфхаки