Мінсоцполітики нагадало українцям, що буде з їхньою пенсією, якщо деякий час не користуватиметься коштами на банківській картці.

Так стало відомо, що якщо не використовувати свій банківський рахунок більше шести місяців, то видачу пенсій можуть призупинити. Щоб цього уникнути, потрібно хоча б один раз за вказаний період провести транзакцію своєю пенсійною карткою. Наприклад, поповнити рахунок мобільного, сплатити комунальні послуги чи інші рахунки.

Щоб уникнути тимчасової "заморозки" банківської картки, а також щоб старші люди не стояли в довгих чергах для оплати рахунків, їх можна здійснювати онлайн на iPay.ua.

Про це йдеться у матеріалі видання "На пенсії" .

Як відновити виплати на картку

При цьому кожен український пенсіонер може легко відновити виплати пенсії, а також повернути недоотримані гроші. Для цього потрібно звернутися до ПФУ (Пенсійного фонду України) та підтвердити свою особу.

"Якщо пенсіонер з'являється та підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії триває", – каже заступник голови Мінсоцполітики Дар'я Марчак.

Як правило, після перевірки даних ПФУ ухвалює рішення про поновлення виплат протягом 10 днів (з дня звернення).

Чому ще можуть припинити виплачувати кошти на картку:

  • у разі смерті людини;
  • якщо пенсіонер подав неправдиві відомості про стаж та зарплату;
  • якщо пенсіонер надовго їде за кордон (у цьому випадку можуть бути винятки. Якщо Україна з країною його нового перебування має договір про виплату пенсій, то він продовжуватиме отримувати пенсію за кордоном).

Читайте також:

Масштабне підвищення пенсій: кому пощастить збільшити свій прибуток

Не всі про це знали: українцям розповіли, як можна збільшити розмір своєї пенсії

Дуже навіть непогана надбавка: хтось із пенсіонерів у жовтні отримає на 2 тисячі гривень більше

Перерахунок пенсій та бальна система: до чого готуватися за кілька місяців