Для зайняття підприємницькою діяльністю в Україні зазвичай потрібна реєстрація, часто як «ФОП» (індивідуальний підприємець). Однак багато фізичних осіб ведуть підприємницьку діяльність, у тому числі продаж товарів та надання послуг, через соціальні мережі без відповідної реєстрації. Державна податкова служба прийняла це до уваги і активно перевіряє та розслідує діяльність незареєстрованих магазинів, що особливо працюють у соціальних мережах, таких як Facebook та Instagram.

Про це пише «obozrevatel»

Наслідки для тих, хто веде незареєстрований бізнес у соціальних мережах, можуть містити:

Податкові перевірки.

Податкові органи проводять перевірки задля забезпечення дотримання фізичними особами податкового законодавства та правил.

Порушення закону.

Якщо під час розслідування буде встановлено, що фізична особа здійснює підприємницьку діяльність без належної реєстрації, це може призвести до потенційних юридичних порушень.

Встановлення фактів.

Податковими органами виявлено випадки, коли фізичні особи надавали послуги з валютних операцій, провадили економічну діяльність в Інтернеті без відповідної реєстрації, реалізовували продукцію без дозволів та реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності, а також інші порушення.

Особам, які займаються підприємницькою діяльністю, особливо через онлайн-платформи, важливо розуміти юридичні вимоги до реєстрації та дотримання податкового законодавства. Ведення бізнесу без належної реєстрації може призвести до юридичних наслідків, включаючи штрафи та інші санкції. Тому під час підприємницької діяльності в Україні бажано звертатися за юридичною консультацією та дотримуватись відповідних правил.

Читайте також:

PIN-UP Foundation допоміг вивезти за кордон українців, які через війну втратили домівки

Переведення годинника на зимовий час: що потрібно зробити, щоб без проблем прокидатися з ранку

Про це досі не всі знають: до яких лікарів ви можете потрапити без направлення