Незважаючи на велику кількість у продажу видів зубної пасти, вся вона має схожий склад, що включає фтор, кальцій, різноманітні рослинні екстракти, абразивні речовини. Ці компоненти у поєднанні дозволяють позбавитися зубного нальоту, освітлити емаль, освіжити порожнину рота. Використовувати зубну пасту можна не лише за прямим призначенням, а й у побуті, городі, саду.

Багато дачників не здогадуються про те, що у боротьбі зі шкідниками за свій урожай усі кошти хороші. Навіть гігієнічні. Наприклад, зубна паста. Як вона може стати в нагоді на городі?

З пасти виготовляють засіб для захисту капусти. Можна не викидати тюбики, а зберегти їх та використовувати залишки. Пасту необхідно помістити в ємність із водою з розрахунком 50 грамів на відро рідини. Розчин повинен настоятися кілька годин, після чого потрібно його перелити в пульверизатор.

Засобом обприскують капусту для захисту від капустяної білянки. Таку процедуру найкраще проводити наприкінці весни чи на початку літа.

Також цей розчин добре допомагає боротися і з іншими шкідниками. Наприклад, з попелицею та мурахами.

Для відлякування равликів, слимаків. Обприскані посадки стають непридатними для молюсків, тому вони залишають опрацьовані місця. Готується склад для боротьби з фітофторою. Крім того, можна посипати периметр грядок зубним порошком, щоб відвадити від городу ненажерливих шкідників. Читайте також:

Ви перестанете купувати це в магазинах: як узимку виростити свіжу зелень на підвіконні

Будьте до цього готові: скільки коштуватиме хліб після жовтневого подорожчання