Існує безліч міфів та припущень про те, яка різниця між коричневими та білими яйцями. Деякі стверджують, що коричневі яйця поживніші, інші вважають їх смачнішими, а ще є ті, хто стверджують, що ці яйця найкраще підходять для випікання тістечок із заварним кремом. Але чи є різниця у смаку, чи властивостям?

Докладніше про те, чим відрізняються білі курячі яйця від коричневих і чи є різниця у смаку, читайте у нашому матеріалі.

Насправді, сама різниця полягає лише у кольорі шкаралупи – коричневі та білі.

Кури, що несуть білі яйця, найчастіше мають білі або світлі гребінці та світле пір'я, у той час як кури, що несуть коричневі яйця, зазвичай мають темне пір'я і червонуваті гребінці. Однак це не є абсолютним правилом, оскільки бувають винятки.

Склад яєць практично однаковий незалежно від кольору шкаралупи, і товщина шкаралупи теж приблизно однакова. Якщо є якісь відмінності, то вони пов'язані швидше з віком курей, а не кольором яєць. Молоді кури можуть нести яйця з трохи товстою та міцною шкаралупою.

Крім того, варто відзначити, що смак яєць дійсно може відрізнятися, але це залежить не від їхнього кольору, а від раціону курей-несучок. Харчування впливає смак і колір жовтка, як і дієта впливає смак м'яса у тварин. Якщо дві курки, одна несе коричневі яйця, а інша - білі, харчуються однаково, то смак і колір жовтка швидше за все не відрізнятимуться.

Фермери містять несучок різних порід, тому вони отримують яйця різних кольорів, від білих до блакитних і темно-коричневих. Кури харчуються зерном, овочами та збирають на вулиці різних комах. Яйця, чи то білі, чи коричневі, дуже смачні. Спробуйте та переконайтесь у цьому самі!

Читайте також:

Старовинний секрет: для чого курячі яйця потрібно потрясти перед варінням

Лимон вам на допомогу: як варити яйця, щоб вони не тріснули. Простий лайфхак

Простий спосіб перевірити, свіже яйце чи вже зіпсоване