Часи канікул завжди приємні для школярів, і вони з нетерпінням чекають на можливість відпочити від навчання і зайнятися своїми захопленнями. Однак, як кажуть, "комусь щастить, а комусь не дуже". І ось, деяким школярам із трьох регіонів України у 2023 році не доведеться радіти осіннім канікулам.

Докладніше про те, що одразу у трьох областях скасовуються осінні канікули, інформує Обозреватель. Повідомляється, що кілька освітніх закладів у трьох регіонах України ухвалили рішення про перенесення осінніх канікул та збільшення тривалості зимових канікул у 2023 році.

Рішення про скасовування канікул було прийнято школами у Львівській, Івано-Франківській та Київській областях. Окремі школи мають право самостійно визначати дати та тривалість канікул відповідно до рішення Міністерства освіти й науки України для навчального року 2023/2024.

В Івано-Франківській області учні втратять осінні канікули, а зимові канікули триватимуть з 25 грудня 2023 року по 26 січня 2024 року.

На Львівщині чотири громади також перенесли осінні канікули на зимовий період. Це рішення ухвалено з метою економії енергоресурсів та зниження ризику можливих блекаутів, якщо Росія відновить обстріл критичної інфраструктури.

У Переяславській громаді Київської області було вирішено збільшити тривалість зимових канікул. Згідно з інформацією, наданою начальником відділу освіти Переяславської міської ради Петром Ярмоленком, учні відпочиватимуть з 25 грудня 2023 року до 19 січня 2024 року.

Цього року дати проведення осінніх канікул стали гнучкішими, і кожна школа самостійно обрала оптимальні дати. Деякі школи розпочнуть канікули з 16 жовтня 2023 року, тоді як інші почнуть їх з 23-го чи 30-го числа. Усі ці зміни пов'язані із забезпеченням безпеки та енергетичної ситуації в регіонах.

Таким чином, шкільні канікули в Україні зазнали деяких змін у 2023 році, а учні з Львівської, Івано-Франківської та Київської областей насолоджуватимуться додатковим часом відпочинку взимку.

Читайте також:

Українцям розповіли, що буде найближчим часом із курсом долара в обмінниках

Грошей ви більше не побачите: хто залишиться без допомоги на оплату комунальних послуг

Можна отримати 53 тисячі за півроку: українцям із маленькими доходами виплатять допомогу