Кожна українська жінка, яка любить готувати, на регулярній основі користується сковорідкою, тож постійно виникає потреба чистити її від слідів нагару та жиру. Зробити це часом дуже складно, особливо в тому випадку, якщо після готування пройшло чимало часу. Як виявилось, є простий спосіб.

Багато хто знає про те, що господарське мило дуже часто приходить на виручку у вирішенні непростих господарських питань. У нашому випадку за допомогою мила можна видалити навіть товстий шар нагару та жиру.

Потрібно від цілого шматка відокремити невеликий брусок і подрібнити його за допомогою терки. Отриману стружку відправляємо на сковорідку та вливаємо воду. Рідини не варто багато брати, але вона повинна покривати господарське мило.

Включаємо вогонь і чекаємо, коли мило перетвориться на однорідну масу та вимикаємо плиту. На це йде не більше десяти хвилин. Коли наш засіб, що чистить, охолоне, можна почати відтирати нагар.

Не зливаємо воду і чекаємо ще на чверть години. Потім залишиться тільки якісно відмити посуд від засобу для чищення.

До речі, незважаючи на не найпривабливіший зовнішній вигляд та запах, господарське мило – один із найуніверсальніших антисептиків, який, до того ж, повністю складається з натуральних компонентів.

Так, якщо розчинити жменю господарського мила у відрі води, то вийде чудовий антибактеріальний склад для миття підлоги. Це дуже до речі, якщо в будинку є маленькі діти чи тварини, а також алергії.

А ще звичайне господарське мило добре допомагає у боротьбі з грибком. Для цього потрібно просто нанести його на вологу губку та протерти уражені ділянки. Луг уб'є грибок та захистить поверхню від нього у майбутньому.

Читайте також:

Ви збиратимете яйця по 20 штук на день: чим годувати курок на зиму, щоб вони добре мчали

У будинок прийдуть нечисті сили: чому не можна ввечері дивитися у дзеркало

Православний календар весіль 2023: у які місяці небезпечно вінчатися та розписуватись у РАГСі

Це вбереже автомобіль та ваш гаманець. Як за кілька секунд перевірити якість бензину