Японія нещодавно стала свідком досить незвичайної ситуації у двох своїх аеропортах, коли літаки важко злітали, і це не було пов'язано з вагою багажу. Список пасажирів, до якого увійшли одні з найважчих людей, — борці сумо.

Про це пише « ТСН »

Борці сумо мали подорожувати літаками Боїнг 737-800, що вилітають з аеропорту Ханеда в Токіо та аеропорту Ітамі в Осаці, з пунктом призначення на острові Амамі Осіма, де проводиться спортивний фестиваль з боротьби сумо.

Однак ускладнення виникли, коли співробітники авіакомпанії виявили, що до списку включені борці сумо, чия передбачувана вага в середньому складала колосальні 120 кілограмів кожен, що набагато перевищує середню вагу пасажира, що становить близько 70 кілограмів.

Місткість літаків була обмежена не кількістю пасажирів, а загальною вагою тих, хто перебуває на борту. Додаткове паливо розмістити не вдалося через надмірне навантаження.

Japan Airlines (JAL) довелося постійно думати, щоб вирішити цю унікальну проблему. Стурбована тим, що обидва літаки перевищать допустиму вагу, компанія JAL обрала творче рішення.

Вони організували додатковий літак для розміщення 27 борців сумо, у тому числі 14, яким потрібно було сісти на спеціальний рейс з Ітамі до Ханеди, щоб встигнути на початковий рейс.

"Для нас вкрай незвично виконувати спеціальні рейси через обмеження щодо ваги цього літака", - заявив представник JAL.

За повідомленнями японських ЗМІ, також було організовано додаткові рейси для забезпечення безпечного повернення сумоїстів після турніру.

Ця важка пригода, безумовно, послужила нагадуванням про унікальні проблеми, з якими стикаються авіакомпанії під час роботи з пасажирами різного зростання та ваги, а також про творчі рішення, які їм, можливо, доведеться використати, щоб забезпечити виконання рейсів.

Читайте також:

Українців уже попередили: розрив між зарплатами чоловіків та жінок скорочуватимуть

Ось для чого досвідчені садівники накопичують восени та взимку бананову шкірку.

Пропагандист Соловйов зізнався, що він дуже старий і пояснив, чому не дотримався обіцянки воювати в Ізраїлі