Картопля – одна з найвибагливіших овочевих культур. В Україні її вирощують на кожному городі, проте восени гостро постає питання, де картопля зберігати.

І справді, всі дачники знають, що низька температура та висока вологість провокують утворення в картоплі цукру, а це однозначно призведе до зміни смаку та текстури.

З іншого боку, не можна також тримати картоплю в сонячному місці. Вся справа в тому, що прямий доступ до сонячного світла може призвести до позелення картоплі та утворення солонину, отруйної речовини. У цьому випадку картопля стане небезпечною для вживання.

Слід також уникати зберігання картоплі поблизу джерел тепла, наприклад, у плит або радіаторів, адже тоді картопля швидше проростатиме і втрачатиме якість.

А ще передчасному проростанню картоплі сприяє сусідство з цибулею. Це пояснюється тим, що цибуля соковита, в ній міститься багато рідини. Випаровуючи вологість, цибуля дуже швидко псує картоплю - вона почне гнити. Особливо важливо пам'ятати про це, якщо робите великі запаси картоплі та овочів на зиму.

Крім того, картоплю потрібно тримати подалі від бананів, яблук, помідорів. Пов'язано це з тим, що ці овочів і фруктів виділяють етилен, який прискорює дозрівання картоплі і почне швидко проростати. А це не тільки зменшить поживну цінність картоплі, а й зробить її гіркою та токсичною.

Як правильно зберігати цибулю та картопля

Експерти радять розділяти ці продукти та зберігати їх у прохолодному, темному та сухому місці. Найкраще використовувати для цього дихаючі контейнери або мішки з натуральних матеріалів.

Читайте також:

Цибуля буде твердою і свіжою кілька місяців: хитрощі правильного зберігання

Скільки можна зберігати оселедець під шубою, щоб не стало погано. Названо термін зберігання

До такого могли здогадатися лише досвідчені радянські водії: навіщо вони натирали лобове скло картоплею