Відкриття швейцарськими вченими «ексклюсоми» справді важливе, оскільки воно проливає світло на важливий компонент імунної системи людини та потенційно може вплинути на дослідження аутоімунних захворювань та механізмів імунної відповіді.

Про це пише «apostrophe»

Швейцарські вчені з Інституту біохімії Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ідентифікували та назвали раніше невідкритий орган, названий «ексклюсомою».

Він розташований у цитоплазмі клітин та відіграє вирішальну роль у захисті від зовнішніх патогенів, таких як віруси та бактерії.

Ексклюсома діє як захисний бар'єр, запобігаючи проникненню зовнішніх патогенів у ядро ​​клітини і тим самим захищаючи організм господаря від інфекції.

Відкриття ексклюсоми може сприяти розвитку досліджень аутоімунних захворювань. Розуміння механізмів роботи ексклюзивосоми може призвести до розробки нових стратегій боротьби з аутоімунними станами, за яких імунна система помилково атакує власні тканини організму.

Незважаючи на недавню ідентифікацію, ексклюсома не є новою структурою. Вона присутня в живих організмах з часів ранніх форм життя Землі. Це підкреслює його життєво важливу роль у виживанні та розвитку різних організмів.

Це передбачає, що захисні механізми, що забезпечуються ексклюсомою, мали вирішальне значення задовго до складних багатоклітинних організмів.

Це відкриття пропонує глибше розуміння імунної системи людини, її давнього еволюційного походження та потенційного значення для медичних досліджень, особливо у контексті аутоімунних захворювань.

Читайте також:

Цей звук знайомий багатьом: що робити, якщо краплі дощу барабанять по підвіконню.

Власників автомобілів на газу засмутили: тепер доведеться витрачати набагато більше

Тільки не смійтеся: літак із борцями сумо не зміг злетіти через їхню вагу