Чай, улюблений та заспокійливий напій для багатьох, має низку переваг для здоров'я та потенційних недоліків при вживанні у помірних кількостях. Ось більш пильний погляд на вплив чаю на організм, різні види чаю та деякі важливі фактори, які слід враховувати:

Хоча чай містить кофеїн, він м'якше впливає на організм, ніж кава завдяки наявності дубильних речовин, які допомагають пом'якшити вплив кофеїну. Проте важливо вживати чай у помірних кількостях, щоб уникнути побічних ефектів.

Відомо, що чай містить кофеїн. Важливо, що кофеїн може перешкоджати засвоєнню заліза в організмі, що з часом може призвести до потенційного дефіциту заліза.

Таніни у чаї сприяють цьому ефекту. Щоб пом'якшити це явище, краще пити чай після їди як самостійний напій, а не під час їжі.

Дієтологи рекомендують людям, які не п'ють каву, безпечно випивати до трьох чашок чаю на день. Тим, хто п'є каву, рекомендується відповідним чином скоригувати споживання чаю.

Стандартна чашка чорного чаю об'ємом 200 мл може містити до 60 мг кофеїну, а зеленому чаї - до 50 мг. Середньостатистична людина може споживати до 400 мг кофеїну на день, а приблизно 10 г кофеїну вважаються смертельними для дорослих.

Це означає, що вживання більше 160 чашок чаю на день може потенційно призвести до смертельної дози кофеїну.

Надмірне вживання чаю, особливо чорного або зеленого чаю з високим вмістом кофеїну, може призвести до безсоння, перешкоджати засвоєнню заліза організмом і, можливо, призвести до проблем зі шкірою та волоссям, млявості та навіть анемії.

Трав'яні чаї, хоча їх часто використовують через їх заспокійливі властивості, також містять поліфеноли, які можуть перешкоджати засвоєнню заліза і потенційно призводити до дефіциту заліза при надмірному вживанні.

Людям з низьким гемоглобіном дуже важливо бути обережними при вживанні трав'яного чаю.

Читайте також:

Не стало зірки культового гумористичного шоу "Каламбур"

Готуємо парасольки на Новий рік: якою буде погода на Новий рік та чого очікувати у грудні

Корисно та дуже смачно: рецепт гарбузового соку з апельсином на зиму