Прийти до тями після нічного пияцтва може виявитися непростим завданням, але розуміння наукових причин похмілля та розумний вибір їжі та напоїв можуть допомогти вам відновитися більш ефективно. Ось кілька порад, як впоратися з похміллям:

Регідратація.

Алкоголь діє як сечогінний засіб, що призводить до зневоднення. Почніть ранок з випивки великої склянки води, щоб заповнити втрачену рідину. Ви також можете вибрати зволожуючі продукти, такі як йогурт та фрукти, такі як диня, полуниця та банан.

Керуйте стресом .

Алкоголь може порушити ваш сон, підвищуючи рівень гормонів стресу, таких як адреналін. Будьте терплячі та зосередьтеся на управлінні стресом за допомогою методів релаксації чи легкої фізичної активності.

Вибирайте продукти, багаті на поживні речовини.

Уникайте бажання з'їсти висококалорійну, жирну чи солодку їжу. Хоча ці продукти можуть здатися спокусливими, коли ви втомилися, вони можуть погіршити рівень цукру в крові та викликати у вас почуття млявості.

Їжте яйця.

Яйця містять N-ацетилцистеїн, амінокислоту, яка підтримує процес детоксикації організму. Включення яєць у дієту після похмілля може бути корисним.

Їжте продукти, багаті на омега-3 .

Алкоголь може призвести до запалення. Продукти, багаті на жирні кислоти омега-3, такі як лосось, скумбрія, оселедець і сардини, можуть допомогти зменшити запалення. Крім того, їх білок та корисні жири можуть допомогти контролювати апетит.

Спробуйте авокадо.

Авокадо містить сполуки, що захищають печінку. Їх можна поєднувати з цільнозерновим хлібом та яйцями-пашотами, щоб отримати поживну страву.

Уникайте жирної та смаженої їжі .

Тримайтеся подалі від традиційних смажених та жирних продуктів, оскільки вони можуть уповільнити травлення та негативно вплинути на рівень цукру в крові.

Обмежте вживання алкоголю.

Зрештою, пам'ятайте, що найкращий спосіб уникнути похмілля — не зловживати алкоголем. Помірність є ключовим моментом при вживанні алкогольних напоїв.

Хоча ці поради можуть допомогти полегшити симптоми похмілля та сприяти одужанню, важливо розуміти, що найбільш ефективний спосіб запобігти похміллям – це відповідальне та помірне вживання алкоголю.

Читайте також:

Як приготувати осінній лікувальний розчин для дерев на дачі або в селі: це краще побілки

Не здумайте її викидати: як можна використовувати лушпиння цибулі на кухні

За нього просять 30 тисяч євро: у Європі продають унікальний ЗАЗ, який майже не їздив