Ніхто не заперечуватиме, що тупе полотно ножа не ріже, а тільки рве і ламає продукти. Це сповільнює готування та дратує господиню. При цьому точильні камені не завжди є поруч, тому Hyser знайшов три способи ув'язнити ножа підручними предметами.

Завдяки яким предметам можна заточити ножі

Керамічний посуд

Візьміть глибоку керамічну тарілку або чашку, переверніть її вгору дном і заточіть ніж за допомогою кромки, що виступає. Проводьте лезом ножа по краю спочатку з одного боку, потім з іншого. Не бійтеся трохи притискати лезо до посуду, його край досить міцний і з легкістю витримує таке навантаження.

Пилочка для ногтей

Підійде будь-яка пилка. Грубість заточування залежить від ступеня абразивності пилки, але це дійсно працює, і ви зможете заточити свій ніж, а не просто поправити ріжучу кромку. Щоправда, у більшості випадків це буде саме грубе заточення. Особлива принадність цього способу в тому, що цей предмет дуже легкий і компактний і ви можете брати його з собою завжди, як непогана заміна справжнього точильного каменю.

Щоб використати пилку для заточування ножа, помістіть її на стіл або іншу тверду поверхню. Нахиліть лезо під потрібним кутом, спрямувавши ріжучу кромку убік від вас. Однією рукою тримайте пилку для нігтів на місці, а іншою переміщуйте лезо. Продовжуйте точити в одному напрямку кілька разів, змінюючи сторони леза, доки воно не стане досить гострим.

Ще один ніж

І справді, всі бачили у фільмах чи телепередачах, як точать ножики одне про одного.

Візьміть в одну руку ножа, яким збираєтеся заточувати, і поверніть його лезо тупою стороною вгору. В іншу — той, що робитимете гостріше. Потріть його під кутом тридцять градусів об тупий край. Для отримання результату достатньо кілька разів провести лезом по лезу.

Читайте також:

Спробуйте - і ви здивуєтеся: як швидко заточити ножиці в домашніх умовах

Допоможе звичайний пісок: як заточити ніж, якщо під рукою немає точилки

Допоможе вода та сіль: як заточити ніж старовинним хитрим способом

Як заточити кухонні ножі за допомогою звичайного рису. Простий лайфхак