Гігантські розміри рибальського улову давно не рідкість. Проте деякі цифри справді дивують. Наприклад, в одному з американських штатів було спіймано тунець вагою понад 400 кілограмів. На жаль, зафіксувати точніші дані так і не вдалося – улов був конфіскований, оскільки зловили рибу незаконно. А ось у Таїланді на звичайну вудку вдалося зловити величезного коропа.

Так, видання The Sun описало неймовірний випадок вдалої риболовлі у Таїланді.
Стало відомо, що 36-річний інженер Кельвін Марстон кілька днів рибалив по 12 годин на озері Чеді-Хак. Наполегливому рибалці посміхнувся успіх - на його 2-метрову вудку з поплавцем і кулькою хліба клюнув величезний сіамський короп.
За словами рибалки, улов був настільки величезним, що йому була потрібна допомога друга, батька та місцевого жителя, щоб витягнути його з води.

Вага рекордного вусана склала 114 кілограмів.

"Я був приголомшений. Я не знав, що це рекорд. Я навіть отримав футболку в подарунок від власника озера", - заявив Марстон.

Чоловіки сфотографувалися з гігантською рибою, а згодом відпустили її. За словами рибалки, за кілька днів він виловив ще одну величезну рибу вагою 102 кілограми.

Фото: Kelvin Marston / Tik Tok

Швидше за все, Кельвін витяг того самого сіамського коропа, якого чотири роки тому спіймали на озері в лагуні Палм-Три біля готелю Чеді Хак. З того часу вага рибини збільшилася на кілька кілограмів.

Посилання:

  • Сіамський дзеркальний короп або гігантський вусач є найбільшим представником сімейства коропових. Довжина деяких екземплярів може досягати двох метрів, а вага - 100-120 кг, цей вид риб мешкає в річках та озерах Південно-Східної Азії, зокрема, в Таїланді (річки Маклонг, Меклонг), Лаосі, Камбоджі та Південному В'єтнамі. Короп харчується водними рослинами, дрібними ракоподібними, фітопланктоном та плодами рослин.
  • Ці риби вважають за краще ховатися в глибинних місцях великих річок. У сезон дощів, при виході річок із берегів, його можна зустріти й у невеликих річкових каналах, озерах та затоках. Під час падіння рівня води сіамські коропи повертаються із затоплених ділянок у головні річкові канали та притоки.

Читайте також:

Справжній друг будь-якого рибалки: собака показав, як треба ловити рибу та дивувати уловом

Такий вудку відбере та ще й морду наб'є: рибалка виловив величезного сома, який не вміщується в машину

Доведеться продавати машину: які неймовірні штрафи чекають на тих, хто рибачить з порушеннями

Такий і човен забрати може: українець показав гігантського сома розміром з людину. Рибалка вдалася