Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про необхідність запровадження множинного громадянства в Україні, за винятком одного ключового обмеження.

Про це пише «УНІАН», посилаючись на заяву Дмитра Куліби.

Кулеба вважає, що дозвіл множинного громадянства є необхідним для задоволення потреб українців, які були змушені проживати в інших країнах через війну. Він наголошує на важливості збереження своїх зв'язків з Україною та української ідентичності.

"Вкрай необхідно зберегти їхній зв'язок з Батьківщиною. Це про майбутнє України та українства. Тому одним з елементів державної політики, спрямованої на збереження та розвиток Світової української спільноти, має стати множинне громадянство", - заявив він.

Множинне громадянство, як пропонується, дозволить цим людям зберегти зв'язок зі своєю батьківщиною. Однак примітно, що ця політика має керуватись силою державного паспорта України.

Не повинно бути побоювань, що українці матимуть громадянство інших країн світу.

Кулеба також зазначає, що після вступу України до Євросоюзу державний паспорт матиме статус, який можна порівняти з паспортами сусідніх країн.

Однак буде один виняток: Україна не допустить подвійного громадянства з Росією чи іншими країнами, які підтримують її агресивні дії проти України. Міністр закордонних справ наголошує на необхідності заборонити будь-яке подвійне громадянство з державами-агресорами чи недружніми країнами.

"Будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонено", - зазначив глава МЗС України.

Хоча цей заклик до множинного громадянства обговорюється, у парламенті України є законопроекти, які вирішують проблему подвійного громадянства. Ці законопроекти потенційно можуть призвести до більш лібералізованої політики щодо цього.

Законопроект 6368-д, наприклад, допускає позбавлення українського громадянства осіб, які добровільно отримали російський паспорт, вважаючи Росію державою-окупантом.

Читайте також:

Знову роздаватимуть безкоштовні LED-лампочки: як їх отримати, щоб узимку заощадити електрику.

Арестович розповів про наслідки бойових дій в Ізраїлі

Виходить дуже ситно та апетитно: рецепт рулету з лавашу з консервованою рибою