Підтримка довгого та здорового життя цілком можлива, і це починається з правильного харчування. Наукові дослідження виявили набір продуктів, здатних значно збільшити тривалість життя.

Ці продукти згруповані в три категорії, і включення їх до свого раціону потенційно може продовжити ваше життя на строк до десяти років:

Зернові, бобові та горіхи.

Це важливі компоненти дієти, що сприяє довголіттю. Включіть у свій раціон квасолю, сою, сочевицю, горох, люцерну та арахіс. Ці продукти містять життєво важливі вітаміни групи B, різні мінерали, білок та клітковину.

Вони можуть допомогти регулювати кров'яний тиск і рівень холестерину, сприяючи більш довгому та здоровому життю. Додавання жмені горіхів до свого щоденного раціону особливо корисне.

Цільнозернові продукти.

Віддавайте перевагу цільнозерновому хлібу, макаронам та іншим хлібобулочним виробам, оскільки вони можуть істотно вплинути на тривалість життя.

Дослідження показують, що кожна додаткова порція цільнозернових продуктів знижує загальний ризик смертності на 5% та ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 9%.

Ягоди.

Ягоди багаті на антиоксиданти, вітаміни і мінерали, які захищають організм від передчасного старіння. Вони можуть покращити ваше здоров'я та збільшити тривалість життя. Виберіть улюблені ягоди, щоб насолодитися цими перевагами.

Морські водорості.

Цей суперпродукт має протизапальні властивості та може зміцнити імунну систему. Відомо також, що морські водорості пригнічують зростання ракових клітин, що робить їх цінним доповненням до вашого раціону.

Яйця.

Простий, але поживний вибір: яйця містять білок, вітаміни А та В, холін, селен, залізо та фосфор. Вони сприяють хорошому здоров'ю очей і захищають ваш зір завдяки антиоксидантам, що містяться в них.

Риба.

Риба є чудовим джерелом жирних кислот омега-3, які, як відомо, борються із передчасною смертю. Жирні кислоти омега-3 зменшують запалення, захищають від алергії та забезпечують захист від проблем із серцем, хвороби Альцгеймера та інших проблем зі здоров'ям.

Включивши ці продукти до свого раціону, ви зможете зробити значні кроки на шляху до більш довгого та здорового життя. Почати ніколи не пізно і дослідження показують, що дотримання здорового харчування, особливо після 60 років, може продовжити ваше життя на кілька років.
Читайте також:

Ощадбанк попередив своїх клієнтів: про які нововведення щодо зарплатних карток ви повинні знати

Ця хитрість працює: для чого деякі господині кладуть у пральну машинку кульки з фольги

Ще не пізно зробити запаси: в Україні подешевшала найпопулярніша крупа