Латвія ухвалила нові законодавчі зміни, які можуть призвести до конфіскації автомобілів з російськими номерами та передачі їх Україні. Ці зміни були схвалені у першому читанні латвійським парламентом.

Суть змін полягає в тому, що автомобілі, зареєстровані в Росії, можуть бути конфісковані, якщо їх власники не перереєструють їх у Латвії протягом трьох місяців після набуття чинності цими змінами. При цьому власники таких автомобілів будуть оштрафовані на суму від 750 до 2000 євро за вилучення їх транспортних засобів.

Планується, що ці законодавчі зміни остаточно набудуть чинності в середині листопада, що означає, що з середини лютого можуть початися конфіскації російських автомобілів у Латвії. Надалі автомобілі з російськими номерами зможуть перебувати на латвійських дорогах тільки в транзиті, але не більше 24 годин. При в'їзді в країну їх власникам потрібно буде надати інформацію про своїх автомобілів та водіїв через спеціальну електронну систему.

Також варто зазначити, що конфісковані автомобілі передадуть Україні, як передбачено цим законопроектом. Варто також нагадати, що вже зараз автомобілі з російськими номерами не мають можливості в'їжджати до Латвії, і аналогічні обмеження були введені в інших країнах ЄС, що межують з Росією, а також у Норвегії, щоб запобігти обхідним маршрутам для ввезення російських автомобілів.

Читайте також:

Робочий євротур: де українським біженцям найпростіше знайти роботу, а куди навіть не варто пробувати їхати

ЗМІ: Співробітники БЕБ та прокуратури Станков, Стадник, Таркан, Образенко та інші «зливають» гучну справу російського букмекера 1xBet

Чи не провокуйте злі сили: які ранкові дії здатні зруйнувати ваше життя. Прикмети