Багато жінок, які прагнуть схуднення, виключають зі свого раціону корисні продукти, вважаючи, що вони сприяють набору ваги. Однак крупи, навпаки, можуть бути чудовим помічником у боротьбі із зайвими кілограмами.

Крупи багаті на клітковину, яка сприяє очищенню кишечника, виведенню холестерину та жиру. Однак, щоб крупи приносили користь, їх необхідно правильно готувати. Для схуднення найкраще підходять каші з неподрібненого зерна.

Докладніше про те, від яких каш неможливо погладшати читайте в нашому матеріалі.

Рис

Рис виводить з організму зайву рідину та сіль. Він також м'яко обволікає стінки ШКТ, тому рекомендований людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту.

Найбільш корисними є нешліфовані сорти рису, які містять найбільшу кількість вітамінів та мінералів. На другому місці за поживною цінністю знаходиться пропарений рис, а на третьому – білий шліфований рис.

Гречка

Білок гречки за складом близький до білка тваринного походження, тому її називають "дешевою" заміною м'яса. Гречка повільно перетравлюється, тому дає організму більше енергії.

Перлівка

Перловка, виготовлена ​​з ячменю, містить велику кількість вітамінів та мікроелементів. Вона готується довше за інші крупи, але при правильному приготуванні виходить дуже смачною.

Пшоно

Просо перешкоджає поширенню холестеринових бляшок, очищає організм від шлаків і токсинів. У ньому містяться ліпотропні речовини, що допомагають виводити жир.

Як заправляти кашу

Щоб каша була не тільки корисною, а й смачною, її можна заправити натуральним йогуртом, вершками, сиром, фруктами, молоком. Також можна додати сухофрукти, але у помірних кількостях. Велика кількість сухофруктів може завдати шкоди фігурі. Можна використовувати будь-які горіхи, але також слідкуйте за споживаними калоріями.

Для схуднення рекомендується вживати крупи у першій половині дня. Також важливо стежити за обсягом порції. Для одного прийому їжі достатньо 1-2 столових ложок крупи.

Крупи - це корисний продукт, який може стати чудовим помічником у боротьбі із зайвими кілограмами. При правильному приготуванні та вживанні вони допоможуть вам схуднути та покращити стан здоров'я.

Читайте також:

Не годуйте цією дерьмою дітей: названі найкорисніші для здоров'я каші

Потужні удари по серцю: названо щоденну звичку, яка може вас загробити

Потрібно пити зранку: медики назвали простий напій із протизапальним ефектом