У квіткових кіосках або магазинах троянди та інші квіти завжди виглядають свіжими, ніби їх щойно зрізали, а, принісши їх, додому, за 1-2 дні букет може зів'янути. Справа в тому, що досвідчені флористи знають, як оживити троянди і зробити так, щоб вони тривалий час зберігали свій первісний вигляд.

Стало відомо, що зробити з букетом з троянд, щоб він якомога довше радував своєю красою та пахощами.

Основною причиною, через яку троянди швидко в'януть, вважається нестача вологи. Ще б пак, поки квітка росте, вона отримує достатньо вологи від грунту, а сама квітка харчується вологою через стебло. Однак, після того, як квітку зрізають, вона хоч і виглядає живою і красивою, але коли вся волога з квітки зникає, то троянда швидко в'яне.

Саме тому фловісти в один голос стверджують, що якщо куплені в магазині троянди засихають, їх треба напоїти. Рекомендується помістити їх на деякий час у ванну, наповнену холодною водою, так ви зможете максимально наситити їх вологою.

важливо!

  • Не можна занурювати в холодну воду бутони, інакше пелюстки швидко почорніють.

Після того як ви знову перемістите квіти у вазу, додайте у воду цукор із розрахунку 30-40 г на літр рідини та квіткове добриво, якого знадобиться 1 столова ложка на той самий об'єм води.

Крім того, щоб збільшити життя зрізаних троянд, потрібно у вазу покласти 1 таблетку аспірину, вона не дозволить воді швидко протухнути, ніж збереже красу троянди.

важливо!

  • Ваза з букетом троянд має стояти у прохолодному приміщенні, але не на протягу. Також її потрібно берегти від дії сонця.
  • Ваза під букет троянд має бути такою довжиною, щоб третина стебел була під водою.

Екстрений варіант відновлення троянд – опускання ніжок у окріп. Декілька сантиметрів стебла занурюється в окріп на 2-3 хвилини. Потім темну частину відрізають секатором, а опускають в холодну воду або розчин. Це дозволить зберегти букет свіжим понад тиждень.

Читайте також:

Не занапастите квіти: як насправді потрібно обрізати троянди на зиму

Результат здивує багатьох: навіщо досвідчені дачники розкидають активоване вугілля городом

Цей секрет зберігали навіть наші бабусі: для чого розкладають соснові шишки вдома

Потрібно звернути увагу на цифру 10: астролог розповіла, коли закінчиться війна в Україні