Увечері 22 жовтня в Мережі почали масово з'являтись повідомлення, що у російського президента Володимира Путіна нібито стався серцевий напад і він помер. А до того, російський політолог Валерій Соловей довгий час переконував громадськість, що Путін має рак і він доживає останні дні. Виявляється, все це чітко сплановані ходи партійної шахової гри.

Інформацію про те, що російський диктатор Володимир Путін помер, прокоментував і секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данилов.

Чиновник вважає, що розповсюдження відомостей про "смерть" ватажка РФ пов'язане із передвиборчою кампанією і є спецоперацією Кремля. Секретар РНБО в ефірі телемарафону сказав, що у такий спосіб до Путіна намагаються привернути увагу.

"І зараз за технологіями, які вони розробляють у такий спосіб - звертають увагу на нього, потім як Христос воскрес, так і у них Путін має воскреснути і має розпочинати тур по всій Росії", - заявив він. Данилов наголосив, що "ці технології зрозумілі".

Згодний із ним і представник Головного управління розвідки Андрій Юсов. Він вважає, що на подібні чутки слід реагувати з обережністю, оскільки поширення вкидів про нібито серцевий напад можуть бути вигідні Кремлю.

Представник розвідки також заявив, що запускається така інформація, можливо, не тільки для української аудиторії, а й для того, щоб подивитися на реакцію всередині самої Росії – хто і як реагуватиме, зокрема, і з представників еліт.

"Приємні, радісні, солодкі, але чутки. Це анонімні російські телеграм-канали повідомляють якісь речі. Далі ми маємо аналізувати, кому на користь і кому вигідно. Тому реагувати на такі речі українці мають стримано. Звичайно, ми всі бажаємо, щоб ця подія відбулася якнайшвидше, але все ж таки бажано після міжнародного трибуналу. Однак не варто дізнаватися це з анонімних російських джерел", - заявив
Юсов.

Читайте також:

Путіна перекосить: у Латвії конфісковуватимуть авто на російських номерах і передаватимуть їх в Україну

А дірка для чого? Путін вкотре насмішив усіх, показавши свій дивний стіл

У Кремлі все ж таки вирішили зробити заяву про серцевий напад Путіна