Ніхто не заперечуватиме, що в сезон грибів роботи у токсикологів додається. Найчастіше тоді на лікарняні ліжка потрапляють ті, хто зібрав отруйні гриби чи неправильно обробив їстівні. Але навіть якщо ви впевнені, що за цими двома пунктами все гаразд, є ще супутні чинники.

Наприклад, деякі гриби абсолютно не поєднуються з алкоголем.

Гриби, що викликають симптоми отруєння при прийомі разом з алкоголем (наприклад, зморшок, оливково-бурий дубовик, складчастий гнойовик, лусочка звичайна), реагують з алкоголем як у момент вживання в їжу гриба, так і протягом трьох діб після прийому їжі. Таким чином, необхідно уникати вживання алкоголю протягом як мінімум 72 години після вживання страви з цих грибів.

Зверніть увагу! Алкоголь також містять широко поширені продукти: сиропи від кашлю, тоніки, що зміцнюють здоров'я, трав'яні настоянки. Навіть дуже невелика доза етанолу у поєднанні з деякими грибами може спричинити симптоми отруєння у чутливих людей.

Симптоми від легкого до тяжкого отруєння включають нудоту, пульсацію голови та шиї, головний біль, задишку, пітливість, серцебиття, тахікардію, гіпотензію, сонливість, слабкість, сплутаність свідомості, серцеві аритмії, біль у грудях, кому.

Читайте також:

Цей аромат розійдеться по всьому двору: рецепт смачного грибного супу по-чеськи з плавленим сиром

Ви будете на сьомому небі від задоволення: рецепт картоплі, фаршированої куркою та грибами

Вся родина прицмокуватиме: рецепт гарбуза, фаршированого курячим м'ясом, грибами та овочами.

Найніжніша смакота: рецепт заливного пирога з грибами та сиром на кефірі