Справа в тому, що в середньому в чіпсах 2,5% солі. При тому, що ВООЗ рекомендує обмежити добове споживання солі до 5 г, у цьому аспекті 100-грамова пачка середньостатистичних чіпсів покриває половину добової потреби солі.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКрім того, для надання певних смакових якостей у чіпси додається кількість промислової хімії, яка часом перевищує вагу самої картоплі: це барвники, підсилювачі смаку, ароматизатори, ідентичні натуральним. А це призводить до тяжких наслідків: порушень травлення та як наслідок – обміну речовин, алергій, зниження імунітету.
Але найголовніше те, що на прилавках магазинів вже не знайти чіпси з картоплі, тому що зараз їх готують із звичайного борошна у поєднанні з крохмалем, причому не звичайним, а модифікованим, приготованим із сої.
А саме обсмажування крохмалю, з якого зараз роблять чіпси більшість виробників, у низькосортних оліях призводить до утворення дуже небезпечних речовин для людського організму.
- Акриламід . Це токсична речовина, яка утворюється у разі хімічних реакцій між цукром у момент смаження. Воно негативно впливає на нервову систему, нирки, печінку та очну слизову оболонку.
- Гліціамід . Відрізняється підвищеними канцерогенними властивостями, що призводять до утворення злоякісних пухлин. Його шкода ще вивчено остаточно. Ця речовина утворюється у процесі неповного розпаду акриламіду.
- Акролеїн . Його утворення супроводжується розкладанням жирів у ході термічної обробки. Речовина має підвищену токсичність, яка здатна дратувати внутрішні органи. Саме тому акролеїн входить до списку найнебезпечніших речовин, які тільки існують.
Читайте також:
Не ризикуйте своїм здоров'ям: названі продукти, які не можна вживати з кавою
Краще бути обережнішим: скільки яєць можна з'їдати щодня, не ризикуючи здоров'ям
Хто б міг подумати: як зловживання кавою в молодості впливає на здоров'я у старості
Може бути сильний удар по здоров'ю: чим небезпечні подряпини на посуді з антипригарним покриттям