Якщо вірити журналістам The New York Times , то Росія останніми місяцями наростила виробництво ракет та артилерійських снарядів, і воно перевищило довоєнний рівень, незважаючи на санкції Заходу. Більше того, стверджується, що в Росії зараз виробляється більше боєприпасів, ніж у США та країнах Заходу. Один із таких об'єктів здали партизани.

Так стало відомо, що в Челябінську (Росія) партизани виявили новий завод з виробництва ракет.

Про це повідомляє партизанський рух АТЕШ.

"Наші агенти із Челябінська повідомляють, що на Челябінському ковальсько-пресовому заводі почали виробляти ракети різного типу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що завод швидко розширюється. Там будуть нові цехи, які набирають працівників. За останньою інформацією, кількість персоналу збільшилась із 10 до 17 тисяч осіб.

АТЕШ оприлюднив координати підприємства: 55.118556370558025, 61.5045004989165.

Зазначимо, що одразу після запровадження санкцій після початку широкомасштабного вторгнення в Україну виробництво ракет та низки інших типів озброєнь у Росії різко сповільнилося через критичний брак чипів та інших компонентів. Однак до кінця 2022 року Москва змогла відновити виробництво, налагодивши нові ланцюжки поставок, зокрема через Вірменію та Туреччину.

В результаті, зараз Росія готова виробляти вдвічі більше боєприпасів, ніж до початку вторгнення.

Це стосується танків: стверджується, що до війни Росія могла виробляти 100 танків на рік; Нині вона виробляє 200. Кількість вироблених артилерійських снарядів - приблизно два мільйони, а собівартість виробництва, у Росії нижче, ніж Заході.

Читайте також:

Путіна перекосить: у Латвії конфісковуватимуть авто на російських номерах і передаватимуть їх в Україну

А дірка для чого? Путін вкотре насмішив усіх, показавши свій дивний стіл

У Кремлі все ж таки вирішили зробити заяву про серцевий напад Путіна

Тепер все стало ясно: у РНБО пояснили, для чого преса повідомила про зупинку серця у Путіна