Стало відомо, що звичка зберігати питну воду біля ліжка є небезпечною.

Багато українців, перед тим як лягти спати, ставлять склянку з водою на тумбочку поруч із ліжком, щоб уранці вгамувати спрагу. Тільки от разом з водою люди не навмисне заливають у себе хвороби та бідність, кажуть експерти.

З одного боку, лікарі нагадують, що протягом ночі у склянці із водою осідають бактерії, частинки пилу з повітря, а також яйця комарів та мух. Крім того, при нормальній кімнатній температурі розмноження мікроорганізмів може прискорюватися, що навіть може призвести до різних захворювань.

До речі, мікроби та пил – не єдина причина, через яку наступного ранку смак води змінюється. Так, через вісім чи дев'ять годин на відкритому повітрі величина pH падає, що надає воді дивного смаку.

З іншого боку, езотерики нагадують, що уві сні людина гірше контролює потоки енергії, тому вона «струмає» з неї звідусіль. Водночас вода її вбирає, і хорошу, і погану. Здавалося б, об'єктивна користь. Але експерт стверджує, що випиваючи «брудну» воду вранці, людина насичує себе подвоєною порцією негативу. Але уникнути цього так само просто, достатньо відставляти воду в закритій посудині, наприклад, у пляшці. Тоді вона зможе безпосередньо «наживитися» негативною енергією і збереже колишні властивості. Якщо залишати цілу пляшку на ніч немає бажання, можна просто накривати склянку. Але це не гарантує повну безпеку від забруднення води.

Звичайно, випивши таку воду, людина не занедужає миттєво, а успіх не відвернеться назавжди. Але накопичений з часом негатив здатний створити серйозні проблеми, тому з водою треба бути обачнішими, попереджає езотерик.

Читайте також:

Краще їх позбутися: чому насправді не можна вішати магнітики на холодильник

Можна потрапити до реанімації: які гриби не можна вживати з алкоголем

Не повторюйте цю помилку: що не можна ставити поруч із портретом людини, якої вже немає

Чому не можна відзначати 40 років: названо 7 причин, про які багато хто і не здогадувався