Громадяни України, які втратили свої посвідчення водія, отримали добру новину: тепер вони можуть відновити загублені документи в чотирьох країнах, не вдаючись до складних процедур і бюрократичних складнощів. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України на офіційному каналі Telegram.

Конкретно, громадяни України можуть звернутися за відновленням посвідчень водіїв у Польщі, Туреччині, Німеччині та Італії. Це стало можливим завдяки наявності спеціальних офісів державного підприємства "Документ" у кількох містах цих країн.

У Німеччині ці офіси розташовуються в Кельні та Берліні. В Іспанії ви знайдете їх у Валенсії та Мадриді. Польща надає такі послуги у Варшаві, Вроцлаві, Кракові та Гданську. Зрештою, у Туреччині цей процес доступний у Стамбулі.

Для відновлення посвідчення водія необхідно мати при собі український паспорт, в якому має бути обов'язково вказано місце реєстрації. Крім того, потрібно надати оригінал або копію довідки про присвоєння реєстраційного номера платника податків, якщо така інформація відсутня на вашому ID-картці, паспорті або базах даних МВС. Якщо у вас були зміни в імені або прізвищі, вам також знадобиться документ, який підтверджує ці зміни.

Нагадаємо, що в Україні спостерігається збільшення випадків виявлення фальшивих посвідчень водія, і за подібні порушення передбачені штрафи і навіть можливість арешту. Тому, якщо у вас втрачено посвідчення водія, відновлення його в одній з вищевказаних країн може бути зручним і законним варіантом.

Читайте також:

Ніжніше ви не куштували: рецепт соковитої скумбрії в банці з цибулею та морквою, яка готується в духовці

Сказали, що виглядає "втомленим": патрульні затримали військового, який їхав на "євроблісі"

Захочеться сидіти вдома: українцям розповіли про нові штрафи. Можна потрапити на 17 тисяч гривень