Додаток «Дія» в Україні не використовуватиметься для видачі повісток призовникам, і впроваджувати таку функцію не планується.

Про це уточнив віце - прем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, повідомляє "apostrophe".

Федоров підкреслив, що за час його перебування на посаді міністра уряд має намір дотримати свого слова, і в цьому випадку цифрової видачі закликів через додаток "Дія" не буде.

"Не буде повісток у "Дії". Мені здається, що поки я працюю міністром, все, про що ми говоримо - ми потім дотримуємося наших слів. Тому можу сказати вам впевнено, що не буде повісток у "Дії"", - наголосив він.

Чутки про такий розвиток подій ходили в Інтернеті, викликані коментарями Володимира Арапа, військового комісара Харківського територіального центру призову та соціальної підтримки ще у березні 2023 року.

Проте пізніше у Центрі боротьби з дезінформацією цю інформацію спростували, а Михайло Федоров стверджував, що це технічно неможливо.

Заява віце-прем'єра Михайла Федорова прояснює ситуацію навколо використання програми «Дія» для оформлення закликів на військову службу в Україні. Попередні чутки та припущення були спростовані, і користувачів запевнили, що програма не виконуватиме цю функцію.

Це наголошує на важливості офіційних заяв уряду у вирішенні подібних питань та розвінчанні дезінформації, яка може поширюватися в Інтернеті.

Читайте також:

Сказали, що виглядає "втомленим": патрульні затримали військового, який їхав на "євроблісі"

Захочеться сидіти вдома: українцям розповіли про нові штрафи. Можна потрапити на 17 тисяч гривень

Злодії обходять їхньою стороною: названо 10 автомобілів, які дуже важко викрасти