Орхідеї – одні з найкрасивіших і найчарівніших кольорів, які можна знайти в саду, будинку чи оранжереї. При правильному догляді та увазі орхідеї можуть цвісти роками, розпускаючи чарівні квіти. Вони є справжнім витвором мистецтва, якщо дотримуватись певних рекомендацій.

І дійсно, щоб домашні орхідеї були здоровими, красивими та міцними, важливо забезпечити їм правильний догляд та харчування. Якщо дати цій квітці природне повноцінне харчування, то кожен зможе побачити справжню красу цієї квітки.

Дуже часто буває ситуація, коли орхідея завзято відмовляється цвісти, але при цьому добре почувається: активно нарощує листя, розвиває кореневу систему, на ній не видно жодного сліду присутності шкідників. У такому випадку потрібно допомогти улюбленій квітці та простимулювати її до цвітіння.

Один із способів, що дозволяють досягти пишного цвітіння - полити квітку часниковою водою.

І справді, про корисні властивості часнику відомо кожному, але не всі знають, що він ще й чудовий помічник у догляді за різними квітковими рослинами, особливо за орхідеями. Так, часникова вода покращує кореневу систему квітки, стимулює зростання нових "стрілок" та допомагає боротися зі шкідниками.

Інгредієнти:

  • вода — 0,5 л;
  • часник - 6 зубчиків;
  • янтарна кислота - 0,5 табл.

Приготування:

  1. Розчиніть половину таблетки янтарної кислоти у гарячій воді.
  2. Подрібніть часник за допомогою ножа чи преса для часнику. Коли рідина охолоне, додайте часниковий м'якуш.
  3. Помістіть рідину в скляну банку, а потім залиште на 24 години наполягати.

Як поливати орхідею часниковою водою

Перед поливом розведіть проціджений часничний настій у тазі з теплою водою. Вазон зануріть у ємність із часниковою водою таким чином, щоб рівень рідини доходив до 2/3 обсягу посадкового горщика. Щодо неприємного запаху часнику турбуватися не варто, він вивітрюється через кілька годин, тоді як орхідея отримує все найкраще, що зосереджено в цибулинній рослині.

Такий спосіб не варто застосовувати частіше за кілька разів на місяць, а також у період спокою або квітконоса рослини. Якщо все зробити правильно, протягом 14 днів має з'явитись результат.

Читайте також:

Допоможе звичайне куряче яйце: що потрібно зробити, щоб орхідеї почали цвісти вдвічі пишніше

Що потрібно зробити з орхідеєю восени, щоб вона почала цвісти ще пишніше

Ще не все втрачено: як реанімувати орхідею, якщо вона перетворилася на сухий пеньок

Про це знають не всі: куди поставити орхідею, щоб вона цвіла набагато пишніше