Багато людей не просто колекціонують винні пробки, а й дарують їм друге життя, виготовляючи найнесподіваніші предмети.

Наприклад, за допомогою пробки та невеликого товстого дроту можна зробити мініатюрні підставки для фото та записок. Вони чудово виглядатимуть портрети ваших близьких. Також можна кріпити невеликі записки та залишати їх на столі або біля ліжка. Крім того, такі підставки чудово виглядатимуть на масових заходах: закріпіть на них імена гостей і розкладете на столах. Так усі знатимуть, хто де сидить.

Для вазонів. З пробок можна створити килимок під горщики для квітів. Треба нарізати з пробок "монетки", склеїти їх між собою та створити своєрідний килимок. Також пробки можна подрібнити та використовувати при посадці рослин у горщики. Вони утворюють дренаж у ґрунті.

На кухні. Пробками від пляшок із вином можна закупорити інші ємності. Наприклад, пляшки з рідинами – оцтом, лимонадом чи компотом, щоб туди не потрапляв пил, чи шкідники. Якщо кришки для каструль зверху мають металеву ручку, вона може сильно нагріватися. Щоб не доводилося щоразу брати рушник, щоб відкрити кришку, під ручку кришки можна засунути пробку, щоб вона щільно трималася. І наступного разу, коли потрібно буде зняти кришку з каструлі, просто візьміться за пробку – вона не нагрівається.

У побуті. Пробки від пляшок з вином можна використовувати для створення оригінального домашнього декору, такого як свічки, рамки для картин та інші предмети.

З пробок можна створити свічки (за умови, що вона натуральна та не містить синтетичних матеріалів). Для цього потрібно взяти невелику скляну ємність та заповнити її спиртом, а всередину покласти пробки. Десь через 12 годин вони вберуть у себе спирт. Потім пробки встромляють у свічник, закріплюють їх як свічки і підпалюють. Корок, насичений спиртом, горітиме довше, ніж звичайна свічка.

Ще одна надзвичайно практична ідея – використовувати пробку для догляду за холодильником. Корок як губка вбирає зайву вологу і може поглинати запахи. Просто розкладіть пробки у холодильнику на різних полицях.

До речі, якщо ви випили не все вино з пляшки і плануєте це зробити потім, можна закупорити пляшку повторно. Щоб пробка могла увійти на колишнє місце, її треба занурити в окріп приблизно на десять хвилин. Потім витягніть пробку з окропу, трохи охолодіть і закупоріть пляшку.

Читайте також:

Цифри в платіжці вас точно здивують: прості способи, які допоможуть заощадити на електриці

На це слід звернути увагу: що означають букви на магазинних яйцях

Про сухарі та плісняву ви забудете: простий трюк, який допоможе довго зберігати хліб свіжим