Кожен православний християнин має ім'я святого, на честь якого він названий. Ім'я вибирається за церковним календарем, кожен день якого присвячено пам'яті того чи іншого святого.
Традиційно День Ангела відносять на той день пам'яті соіменного (тезоіменитого) святого, який слідує безпосередньо за днем ​​народження, хоча існує і традиція святкування іменин у день пам'яті найславетнішого святого, наприклад, Св. Миколи Чудотворця, апостола Петра, Св. Олександра Невського та т.

День ангела (іменини) 1 листопада відзначають: Дмитро, Іван, Леонід, Михайло, Микола, Павло, Петро, ​​Сергій, Фелікс.

У день Ангела православні намагаються сповідатися та причаститися Святих Христових Таїн. Якщо день ангела посідає пісний день чи піст, то святкування і застілля зазвичай переносяться на непісні дні. У непісні дні багато хто зве гостей, щоб розділити з родичами та друзями світлу радість свята.

Дмитро - це давньогрецьке ім'я, яке означає "посвячений богині Деметрі" - богині родючості та землі. Ще одне значення імені "землероб".

Ім'я Іван (Іоанн, Йоханан) вважається одним із найпоширеніших. Означає "помилований Богом", "милість Божа", "подарунок Божий", "Бог благословив", "Боже благовоління".

Чоловіче ім'я Леонід за походженням давньогрецьке. Ім'я поширилося в античності завдяки славі спартанського царя Леоніда I і означає "подібний до лева", "син лева".

Читайте також:

Ви загробите свої нігті: названо термін, коли потрібно терміново позбавлятися гель-лаку

В Україні не змогли виявити: Оля Полякова вирішила розповісти про хворобу своєї мами

Ви здивуєтеся кольору свого волосся: названі продукти, які запобігають появі сивини