Таращанський районний суд Київської області ухвалив рішення, яке зобов'язує жінку забезпечувати батькові чверть свого доходу до кінця його життя. Цей позов був ініційований самим батьком, який стверджував, що йому потрібна допомога, а дочка жодної підтримки не надає.

Про це повідомляє «obozrevatel»

У вересні 2023 року батько подав позов дочки, вимагаючи аліменти. Він обґрунтував свою вимогу тим, що використав свою пенсію для покриття медичних витрат і в нього ледь не вистачало грошей на їжу. Чоловік живе один, нещодавно йому зробили операцію вартістю 25 тисяч гривень.

Рішення суду ґрунтувалося на Сімейному кодексі України, який передбачає, що діти зобов'язані утримувати своїх дорослих батьків, якщо вони потребують допомоги.

Проте стаття 204 Сімейного кодексу України зазначає, що для звільнення від обов'язку надання такого змісту необхідно, щоб батьки самі нехтували своїми батьківськими обов'язками.

У результаті суд дійшов висновку, що відповідач має виплачувати позивачу, її батькові, аліменти у розмірі однієї чверті (1/4) її сукупного щомісячного заробітку та доходу, починаючи з 1 вересня 2023 року, і це зобов'язання буде на все життя.

"Суд дійшов висновку про стягнення з відповідача на користь позивача аліментів у розмірі 1/4 частини всіх видів заробітку (доходу) щомісяця, починаючи з 01.09.2023 та довічно", – йдеться у матеріалах справи.

Читайте також:

Ви зіпсуєте все добриво: що ні в якому разі не можна кидати в компостну яму

Щоб цифри вас не здивували: як і коли потрібно передавати свідчення за світло

Покладіть у кухонну раковину кілька кульок із фольги і ви будете здивовані результату