Помер український спортивний журналіст Артем Франков.

Про це повідомили на сторінці заступника головного редактора Андрія Шахова у соціальній мережі Facebook.

"Пізно ввечері перестало битися серце легендарного Артема Франкова. Нашому хрещеному. Пишаюся і дякую за кожну зустріч, за кожну розмову та пораду. За все", - повідомив Шахов.

Артему Франкову було 53 роки. Він перебував у реанімації через другий інсульт.

Українці тепло згадують Франкова та зізнаються, що багатьом він став прикладом та причиною піти у журналістику.

"Ви назавжди залишитеся рідною людиною. Світла пам'ять, дядько Артем", - написав Шахов.

"Для мене він все життя був десь поруч. Ще в школі почав читати його журнал, потім книги, телеграм-канал, ютуб-канал. Розумна, начитана людина зі своєю думкою, яку було цікаво послухати не лише на тему футболу. любив історію і любив розповідати історії. Кілька років тому я буквально сам напросився, щоб познайомитися особисто, 2023 року вже сиділи за одним столом в одній команді... Земля пухом, співчуття рідним", - написав Олег Лупіч.

"Скільки себе пам'ятаю, я читав "Футбол". І колекціонував номери. І тому в мене до останніх років була повна колекція цього журналу з 1997 по 2002 рік. Коли я вперше уявив себе журналістом - то я представив себе саме спортивним оглядачем. У журналі "Футбол". RIP, пане Артеме. Сподіваюся, на тому світі ви у віп-ложі вже пишете паралельно з футболом колонку. У якийсь небесний "Футбол". Дякую за якість і пристрасть. І за моє щасливе футбольне дитинство... ", - написав Богдан Буткевич.

Що відомо про Артема Франкова

З 1997 – 2022 років Артем Франков був головним редактором спортивного журналу "Футбол". Після початку війни видання почало виходити в електронній версії та називалося "Футбол – війна".

У 2005 році Артем Фрагков був удостоєний звання "Заслужений журналіст України". У 2012 році він був нагороджений орденом "За заслуги" третього ступеня.

Читайте також:

Знову скандальна аварія: син українського судді мажорною машиною вилетів на зустрічну смугу. Вижили не всі

Гроші самі йтимуть до рук: названо три знаки Зодіаку, яким дуже пощастить у листопаді

Не навертайте в будинок біду: чому в квартирі не можна зберігати порожні банки