Досвідчені городники знають, що найбільші, соковиті та здорові голівки часнику дають "жіночі" зубчики. Відрізнити їх від "чоловічих" можна за формою та розміром.

Насамперед перед посадкою часнику потрібно цілі головки замочити в розчині з фурациліном (дві таблетки на літр окропу). У цьому розчині залишаємо голівки на 45 хвилин. Наступні 3-4 дні голівки потрібно висушувати. Після цього їх можна розбирати на окремі зубчики. Висаджуються вони неочищеними, прямо в лусочках – такі зубчики мають більше шансів на виживання. І тут і починається найцікавіше.

Виявляється, часник має "чоловічі" зубчики і "жіночі".

Так, "жіночі" зубчики часнику більш "пузаті", мають широку частину біля основи і вузьку в районі верхівки. Можна сказати, що вони великі та гладкі, а "чоловічі" - дрібніші, витягнуті, мають гострі грані. З таких зубчиків виростають головки з великою кількістю таких самих вузьких зубчиків, тому такий матеріал погано підходить для посадки на зиму.

Садити виключно "жіночі" зубчики - це одна з сільських хитрощів, якими користувалися в давнину. Сьогодні багато хто відносить цей метод до розряду забобонів, проте раніше робили тільки так і це давало свої плоди.

При посадці часнику проробіть лунки, в які покладете перевірені засоби від гнилі - просіяний деревний зол або сухий річковий пісок.

До речі, найкраще займатися посівом озимого часнику на Місячному Місяці. Під час повні, а також за день до нього і через день посадкою рослин займатися все ж таки небажано.

Найкращі дні для посадки часнику у листопаді 2023 року

Сприятливі дні посадки часнику у листопаді – це 3, 4, 12, 13, 14, 20, 23.

Несприятливими днями є 1,2, 4, 5, 6, 7, 9,10.

Читайте також:

Ви загробите весь свій урожай: на місці яких культур ні в якому разі не можна садити часник

Не викидайте лушпиння від часнику: ось як воно допомагає зберегти врожай

Садимо озимий часник: 5 хитрощів, які забезпечать несподіваний урожай

Чому в троянд потрібно висаджувати часник: секрет, про який багато хто не знав