Хоч як холодно не було на вулиці, провітрювати приміщення необхідно в будь-якому випадку. Справа в тому, що без свіжих потоків повітря в квартирі швидше заводиться вогкість, конденсат на вікнах і розмножуються хвороботворні бактерії. Ось тільки робити це потрібно правильно.

Виявляється, в зимовий період досить короткочасних відкривань вікон. Використовуючи правило швидких провітрювань, раціональні німці, на своєму досвіді, довели, що вони є обов'язковим та ефективним елементом збереження мікроклімату у квартирі чи будинку в холодну пору року.

Як довго потрібно провітрювати квартиру взимку

  • Температура нижче 0 ° C – вікна необхідно відкривати на п'ять хвилин.
  • Температура від 0 ° C до +10 ° С - провітрювання протягом десяти хвилин.
  • Температура вище +10 ° С - вікна можуть бути відкритими п'ятнадцять хвилин.

Як часто потрібно влаштовувати провітрювання

Необхідний мінімум провітрювань тричі на день: як тільки прокинулися, після того, як прийшли з роботи і на ніч. Якщо ви буваєте вдома частіше, ніж вранці та ввечері – провітрюйте квартиру п'ять разів на день.

Окрім звичайних провітрювань, німці рекомендують періодично влаштовувати швидке п'ятихвилинне шокове провітрювання, яке у нас називають протягом. Для цього відчиняються вікна в протилежних кімнатах. У квартирі, де всі вікна виходять на один бік, разом із вікнами відчиняють вхідні двері. Головна умова такого провітрювання — вікна та двері мають бути відчинені навстіж.

Читайте також:

Пластикові вікна у вашому будинку більше не запітніють: 7 хитрощів, про які ви не знали

Навіть не всі досвідчені господарки про це знають: чому на осінь вікна обов'язково потрібно протерти оцтом

Цей спосіб точно працює: як утеплити вікна за допомогою всім відомої плівки

У будинку стане набагато затишніше: як правильно утеплити вікна до приходу серйозних холодів