Якщо ви звикли до того, що завжди все робите в останній момент, то зараз настав час зайнятися підживленням ваших кущів чорної смородини. У вас залишилося лише кілька днів до останнього терміну – 10 листопада. Пізніше, ніж цю дату, добрива не принесуть бажаної користі вашим рослинам.

У цей час року кущам смородини особливо потрібний фосфор. Щоб забезпечити їм достатню кількість цього елемента, ви можете скористатися двома варіантами добрив: суперфосфатом або фосфоритним борошном, які є в садових магазинах. Якщо ви вирішите використовувати суперфосфат, для кожного дорослого куща буде достатньо 30 грамів добрива. Якщо віддасте перевагу фосфоритному борошну, то потрібно не менше 40 грамів на кожен кущ. Фосфор сприяє розвитку коренів та утворення нирок, що зробить вашу смородину міцнішою та плодоноснішою.

Крім того, не забувайте про калій. Щоб забезпечити смородині необхідну кількість калію, найкраще скористатися калійним добривом, таким як калімагнезія. Для кожного куща буде достатньо лише 20 грамів цього добрива. Калій сприяє розвитку кореневої системи та зміцненню рослин.

Якщо ви проведете всі ці підживлення восени, то наступного сезону ваші кущі чорної смородини просто досягнуть успіху. Ягоди будуть великими і солодкими, як черешня, якщо не більшими. Не пропустіть цей шанс збагатити свій урожай і зробити вашу смородину ще смачнішою та здоровішою.

Читайте також: