Nestle, швейцарська транснаціональна корпорація, справді є однією з найбільших компаній з виробництва продуктів харчування та напоїв у світі, що працює у багатьох країнах.

Однак її рішення продовжити діяльність у Росії в умовах війни в Україні та міжнародних санкцій викликало суперечки та призвело до включення її до списку міжнародних спонсорів війни Національного агентства з питань протидії корупції.

Портфель продуктів Nestle включає широкий асортимент продуктів харчування та напоїв, таких як кава, мінеральна вода, шоколад, молочні продукти та корм для домашніх тварин. Компанія має виробничі потужності в Росії та має значну кількість співробітників у країні, що призвело до її збереження на російському ринку.

«Нестле» підкреслює свою відданість забезпеченню населення товарами першої необхідності та турботі про свою російську робочу силу.

Незважаючи на відносно невелику частку свого глобального виторгу, що генерується в Росії (близько 2%), Nestle продовжує працювати в країні, підкреслюючи свою турботу про своїх співробітників і важливість забезпечення поставок продуктів першої необхідності.

У відповідь на міжнародний тиск і стурбованість Nestle зробила кроки щодо обмеження доступу до своєї фінансової звітності та даних про діяльність у Росії. Вважається, що це рішення є спробою уникнути можливих санкцій щодо дочірніх компаній.

Крім того, компанія тимчасово призупинила експорт та імпорт до Росії після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну, за винятком товарів першої необхідності. Проте продукція Nestle, як і раніше, широко доступна на прилавках російських магазинів.

Також наголошується, що рішення транснаціональних корпорацій можуть стати об'єктом громадського контролю та потенційними наслідками з огляду на геополітичний контекст та міжнародний тиск, пов'язаний з війною в Україні.

Читайте також:

Ви здивуєтеся врожаю: як восени заготувати землю зі свого ж городу для майбутньої розсади

У будинку будуть суцільні біди та хвороби: які речі померлої людини не можна зберігати у квартирі

З ними не хочуть розлучатися: названі найкращі автомобілі, які без проблем проїжджають мільйон кілометрів.