Відносини між Путіним та секретарем Ради безпеки Російської Федерації Миколою Патрушевим здаються натягнутими, і в них різні погляди щодо різних питань, у тому числі щодо війни в Україні.

Політолог Валерій Клочок припускає, що Патрушев набув значної влади в Росії, можливо, затьмаривши Путіна.

Про це пише «glavred»

У недавньому інтерв'ю Клочок розповів про деякі цікаві події.

Клочок вважає, що Патрушев фактично взяв він владу у Росії. Він зазначив, що силовий блок Патрушева активно формує різні сценарії.

"Я думаю, що він вже повністю перебрав на себе владу, і його силовий блок моделює різні ситуації. Цікавий нюанс – коли до Росії з візитом прилітав Сі Цзіньпін, було проведено зустріч із чиновниками РФ. Патрушева на цій зустрічі не було – Путін відправив його у відрядження", – зазначив Клочок.

Під час візиту президента Китаю Сі Цзіньпіна до Росії Путін не запросив Патрушева на офіційну зустріч із китайськими чиновниками. Повідомляється, що в цей час Путін відправив Патрушева у відрядження.

Ця відсутність може сигналізувати про напруженість у відносинах між Путіним та Патрушевим.

Експерт наголосив, що у Путіна та Патрушева дещо різні погляди на зовнішню політику, у тому числі на підхід до війни в Україні.

Патрушев активно налагоджує зв'язки із Китаєм. Його взаємодія з Китаєм, а також візити інших російських чиновників до Китаю натякають на його зусилля щодо зміцнення відносин між Росією та Китаєм.

"Але він дуже послідовно налагоджує зв'язки з Китаєм – перед цим він їздив до Китаю, потім їздив до Шойги. Зараз знову поїхав Шойгу, хоча його представництво було не таким обов'язковим, тому що рівень представництва військових представників і представників силових відомств країн на форумі в Пекіні дуже різні – від заступників до аташе, тобто це не найвищий рівень, але Шойгу відлетів у Пекін саме як офіційний представник, а перед цим на оглядини до Китаю літав Мішустін, який згідно з Конституцією РФ має стати наступником Путіна. для цієї ролі і не з команди Патрушева", – розповів Клочок.

Хоча відносини між Путіним та Патрушевим можуть бути натягнутими, важливо пам'ятати, що внутрішня робота російського уряду часто є непрозорою.

Політична динаміка і структури влади всередині Кремля можуть бути складними і схильними до змін.

Читайте також:

Ви точно не здогадаєтеся: чому у радянських "Жигулях" ставили дзеркало лише з одного боку автомобіля

Не забудьте привітати рідних та близьких: хтось святкує День ангела. Список імен

Допоможе звичайний лимон: що зробити з орхідеєю, щоб вона здивувала вас величезними квітами