Україна тужить про смерть Анатолія Вас'яновича, відомого телеведучого, диктора, актора, заслуженого журналіста країни. Він помер 1 листопада у віці 80 років у німецькому місті Вісбаден.

Про це пишуть «ФАКТИ»

Сумною новиною про його смерть поділився у Facebook відомий телеведучий Микола Канішевський, пославшись на інформацію дружини Вас'яновича Зої.

«Такий гарний сонячний ранок приніс сумну новину: пішов із життя Анатолій Семенович Васянович… Прийшов він на Хрещатик, 26 у середині сімдесятих і розпочинав свою діяльність як диктор інформаційної програми „Известия“. Був провідним багатьох молодіжних літературних та музичних програм. З сімдесятих по дев'яності роки працював під псевдонімом „Анатолій ВАСЯНЮК“, оскільки тодішнє керівництво вважало, що його правдиве прізвище мало єврейське коріння. Такими були радянські правила», - розповів Канішевський.

Анатолій Васянович
Анатолій Васянович

Анатолій Вас'янович зробив помітний слід на українському телебаченні. Свою кар'єру розпочав у середині 1970-х років як диктор програми новин «Вістей» на Хрещатику, 26.

За багато років він вів безліч молодіжних літературних та музичних програм, працюючи під псевдонімом «Анатолій ВАСЯНЮК» через побоювання з приводу єврейського коріння його справжнього імені, як того вимагали радянські правила того часу.

Протягом усієї своєї кар'єри, що охоплює понад три десятиліття, Васянович вніс свій талант на УТ-1, де був диктором різних інформаційних програм, у тому числі «День за днем», «Новини», «Актуальна камера», «Вісті», а також дитячі та розважальні програми типу «Мульт на замовлення» та «Пісня кличе друзів». Він також давав телевізійні концерти.

Анатолій Васянович
Анатолій Васянович

Окрім екранної роботи, Анатолій Вас'янович створював короткі відеоролики, спрямовані на навчання української мови глядачів ТРК «Київ». 2008 року він пішов у відставку, залишивши після себе міцну спадщину на українському телебаченні.

Читайте також:

Найкрасивіша українська тенісистка вийшла заміж: як виглядає її обранець, якому так пощастило

Стане в нагоді і на дачі, і в селі: спробуйте полити окропом траву між плитками - ви здивуєтеся результату

Обов'язково запишіть цю хитрість: як правильно видаляти листя на помідорах, щоб воно було м'ясистим і великим.