Чай - це корисний напій, який має безліч корисних властивостей. Однак, надмірне вживання чаю може призвести до негативних наслідків, і про це потрібно знати й споживання напою потрібно обмежити.

Докладніше про те, що почне відбуватися з вашим організмом, якщо ви постійно питимете чай, читайте в нашому матеріалі.

Шкода від надмірного вживання чаю

  • Чай містить танін, який може порушити роботу травлення. Танін - це речовина, яка міститься в чайному листі. Він має в'яжучу дію і може призвести до зниження вироблення шлункового соку.
  • Чай містить кофеїн, який може негативно позначитися на здоров'ї. Кофеїн - це психоактивна речовина, яка може викликати підвищення артеріального тиску, безсоння, дратівливість та зниження концентрації уваги.
  • Чай може спричинити накопичення твердих солей в організмі. Чай – це сечогінний засіб. Він виводить з організму рідину, а разом із нею і солі. Однак солі можуть осідати в суглобах, що може призвести до розвитку артриту та подагри.

Рекомендації щодо вживання чаю

Щоб уникнути негативних наслідків, рекомендується обмежити вживання чаю до 4-5 чашок на день. Якщо ви любите міцний чай, краще пити його в менших кількостях. Дотримуючись цих рекомендацій, ви зможете насолоджуватися всіма перевагами чаю, не наражаючи своє здоров'я на ризик.

Читайте також:

Ви будете здивовані обстановці в кімнаті: для чого господині змішують рис із чорним чаєм

Багато господарок не здогадувалися: як використовувати воду після варіння макаронів. Три лайфхаки

Ви здивуєтеся: навіщо досвідчені господині насипають сіль у пральну машину. Це допомагає ліквідувати важливу проблему