Днями Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний опублікував статтю в журналі The Economist. Це інтерв'ю багато світових експертів назвали протверезним, насамперед для міжнародних партнерів України, оскільки акценти Залужний зробив саме на тому, чого Україні не вистачало і не вистачає для того, щоб досягти певних успіхів на фронті. Більше того, Залужний заявив, що вірив у те, що президент Росії Володимир Путін змінить курс після втрати приблизно 150 тисяч військових – "у будь-якій іншій країні такі жертви зупинили б війну", але визнав, що помилився. На такі одкровення відреагував і Президент України Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський не погодився з думкою Залужного щодо ситуації на передовій. Він відмовився вважати патовою ситуацію в зоні проведення російської спецоперації, визнавши при цьому втому людей від конфлікту.

Про це Зеленський заявив у ході спільної прес-конференції у Києві з головою Єврокомісії Урсулою фон справ Ляйєн.

"Люди втомилися, всі втомлюються, незалежно від свого статусу. Це зрозуміло. Але це не патова ситуація, я ще раз наголошую", – сказав він.

Україна, додав Зеленський, бувала й у складніших обставинах, але долала їх.

Зеленський зазначив, що переломити ситуацію можна, зокрема, за допомогою винищувачів F-16, які західні країни погодилися надати Україні. Але їх появи на полі бою ще треба почекати, оскільки українські пілоти поки що проходять навчання у західних тренувальних центрах, сказав президент України.

"Як побороти це? За F-16 рішення є. Потрібно чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Довгий процес, швидкі є рішення – і вони не такі якісь космічні, технологічні".

Нагадаємо, що нещодавно Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю Саймону Шустеру, автору гучної публікації в журналі Time, що "ніхто не вірить у перемогу" України так, як він. У цій же публікації прогнозувалася зміна української військової стратегії, а також звільнення щонайменше одного міністра та високопоставленого генерала.

Читайте також:

"З наших ніхто не заступився": зірка "Фортечної" розповіла про конфлікт із російськими акторами, які нахабніли в Україні

Путін рве і метає: у Росії зганьбилися з випробуванням "ракет судного дня". Що відомо

Кінець війни в Україні: екстрасенс розповіла про кілька місяців "нового звершення"