Чай – досить неоднозначний напій. І справді, з одного боку, він містить корисні антиоксиданти, а з іншого – велику кількість кофеїну. Дієтологи всього світу досі не дійшли єдиної думки, наскільки дійсно шкідливий чи корисний чай, але в одній їхня думка сходиться: є низка продуктів, з якими цей напій краще не поєднувати.

Виявляється, деякі продукти уповільнюють метаболізм і навіть призводять до вироблення канцерогенів, якщо їх поєднувати з чаєм. При цьому ці поєднання звичні для багатьох із нас.

Так стало відомо, що в чай ​​не варто додавати цукор, мед, молоко і навіть лимон. Смак від цього стане кращим, а ось користі - нуль.

Мед. Додаючи його до гарячого чаю, ви фактично позбавляєте цей продукт усіх його корисних властивостей. Вся справа у високих температурах, за яких речовини в меді розкладаються.

"У меді при нагріванні з'являються канцерогени, тому його не можна нагрівати або класти в чай. Навіть якщо ми його просто кладемо у гарячий чай, то від нього жодних ферментів не залишається", - стверджують дієтологи.

Разом з тим пару чайних ложок меду можна без побоювань з'їсти, розсмоктуючи з чаєм.

Для любителів солодкого чаю поганою новиною буде те, що цукор не тільки призводить до ожиріння, а й різко підвищує рівень глюкози в крові, змушуючи підшлункову залозу виробляти велику кількість інсуліну. Крім того, цукор призводить до метаболічного синдрому – комплексу порушень обміну речовин, при якому підвищений ризик розвитку серцево-судинних захворювань та діабету другого типу.

Безневинний лимон теж не варто міксувати з гарячим чаєм. Сам собою фрукт, безумовно, корисний. А ось висока температура вбиває всі корисні властивості.

А ось молоко , додане до чаю, завадить засвоєнню корисних природних антиоксидантів, які містяться у чаї.

Читайте також:

Картопля відразу буде проростати і гнити: тримайте її подалі від цих продуктів. перелік

Від сигарети відверне: названо прості продукти, які допомагають кинути палити

Ні сивини, ні зморшок: названі продукти, які додають молодість

Жінки будуть від вас у захваті: 5 простих продуктів, які посилюють потенцію