Уряд України запустив експериментальний проект із забезпечення додатковими дровами домогосподарств, де опалення газом неможливе. Ця ініціатива спрямована на збільшення субсидій на тверде побутове пальне для українським сім'ям.

Про це пише "apostrophe", посилаючись на заяву прем'єр-міністра Дениса Шмигаля в Telegram-каналі.

Українські сім'ї, які потребують альтернативних варіантів опалення, отримують субсидії на тверде паливо. Максимального розміру субсидії раніше було встановлено на рівні 7 тисяч гривень на сім'ю на рік.

У рамках цього проекту уряд збільшує максимальну субсидію на покупку твердого побутового палива. Новий максимальний розмір субсидії становитиме 16,2 тисяч гривень на рік на одну сім'ю. Це більш ніж удвічі перевищує попередню суму.

"Відтепер граничний розмір субсидії на придбання твердого пічного побутового палива зросте більш ніж удвічі та становитиме 16,2 тис. грн на рік для однієї родини", - наголосив Шмігаль.

Наразі близько 1,3 млн українських сімей отримують субсидії на оплату комунальних послуг. Середня субсидія у жовтні становила приблизно 760 гривень на сім'ю.

Крім того, близько 1,2 мільйона українських сімей отримують пільги щодо оплати комунальних послуг, середній розмір допомоги становить 850 гривень на місяць.

Ця ініціатива спрямована на надання додаткової підтримки українським сім'ям, які потребують альтернативних рішень щодо опалення, особливо в районах, де газове опалення неможливе.

Збільшення субсидії має допомогти цим домогосподарствам ефективніше покривати витрати на тверде побутове паливо.

Читайте також:

Діти більше не захочуть магазинних: рецепт домашніх чіпсів, які готуються у мікрохвильовій печі

Проблеми вилізуть одна за одною: чому не можна допускати, щоб автомобіль довго простоював без руху

Коли очікувати на підвищення тарифів на газ, теплу воду та опалення: українцям дали відповідь