"Джентльмени удачі" – радянський фільм, який навіть у наші дні дуже цікавий. Причому любить його не лише радянське покоління, а й навіть сучасна молодь із задоволенням дивиться на цю історію. Не дивно, що багатьом було сумно дізнатися, що один із героїв залишив цей світ.

Йдеться про радянського та російського актора театру та кіно Анатолія Яббарова, який у фільмі "Джентельмени удачі" зіграв карного злочинця на прізвисько Мітяй. Актор також знімався у фільмах "Жили-були старий зі старою", "Два капітана", "Зовсім зниклий", "Злочин і кара", "Фурцева" та інших.

Чоловік помер 6 листопада на 87-му році життя, повідомляє kino-teatr.ru.

Про причину смерті не повідомляється, проте незадовго до смерті артист відчув нездужання та звернувся за допомогою до медиків, проте було вже пізно. Актор три місяці тому переніс інфаркт, після якого не зміг повністю реабілітуватися.

"Так, він помер 6 листопада вранці. Йому погано стало, у нього ж серце, його привезли до лікарні, і там він помер. У серпні був інфаркт, потім не оговтався", - заявила помічниця Яббарова.

Відомо, що Анатолій Яббаров народився 24 серпня 1937 року не в Росії, а в Азербайджані (Баку). З 1959 року він жив у Туркменістані в Ашхабаді, працював у російському драматичному театрі імені Пушкіна.

У 1964 році Яббаров дебютував у кінострічці "Жили-були старий зі старою". У 1966 році закінчив ДІТМ ім. А.В. Луначарського (курс І.М. Раєвського та Н.В. Пажитного).

Анатолій Яббаров виконував переважно епізодичні ролі, проте його персонажі були яскравими та незабутніми. Він зіграв вбивцю з "Двох капітанів", кримінальника на прізвисько Мітяй з "Джентльменів удачі", трунаря зі стрічки "Зовсім зниклий".

З 1996 року актор перебував у трупі Державного театру кіноактора. У його фільмографії понад 20 кінострічок.

У 2018 році Яббаров став фігурантом бази "Миротворець". До списку військових злочинців та путіністів він потрапив через відвідини тимчасово окупованого Росією українського Криму.

"Свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення в окупований Росією Крим. Участь у зйомках фільму "Танкіст", (вм. робоча назва), на території анексованого Криму у 2017 році", – сказано на сайті бази.

Читайте також:

"Вже поступово паралізує": відомий ведучий шоу "Хто зверху" розповів про раптову хворобу

Влад Яма, який виїхав до США, вирішив показати, як тепер виглядає його дружина

Тому й виглядає так молодо: 5 простих та улюблених страв Алли Пугачової, про які ви достеменно не знали