"Укрзалізниця" впровадила нововведення у своєму мобільному додатку. Тепер для покупки квитків на найпопулярніший міжнародний маршрут Київ – Варшава потрібно буде підтвердити свій аккаунт через електронний підпис "Дія".

Таке рішення ухвалили для того, щоб відновити послугу онлайн-повернення квитків на всі міжнародні напрямки. Влітку цю послугу довелося тимчасово відключити через сплеск активності перекупників, котрі скуповували квитки з метою перепродажу. Хоча заборона онлайн-повернення і допомогла впоратися з проблемою перекупників, вона також створила незручності для сумлінних пасажирів.

"Влітку ми були змушені тимчасово призупинити цю послугу через активізацію перекупів. Цей вимушений крок мав доволі непоганий результат, проте була й зворотна сторона – незручності для наших сумлінних користувачів”, - зазначив голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко.

Підтвердити свій обліковий запис у додатку "Укрзалізниця" можна буде двома способами. Перший - через розділ "Профіль", де вказано ім'я, прізвище та номер телефону користувача. Там з'явиться кнопка підтвердження. Другий спосіб – при безпосередній купівлі квитків Київ-Варшава або при поверненні квитків на міжнародні напрямки.

Зазначається, що така можливість підтвердження через електронний підпис "Дія" стане доступною після оновлення мобільного додатка. Перевірка через "Дію" дозволить переконатися, що обліковий запис належить реальній людині. Якщо з одного облікового запису буде помічено масову купівлю та повернення квитків, то після перевірки цей обліковий запис заблокують. Людина, яка зловживала такими діями, більше не зможе купити квитки онлайн навіть при видаленні програми та повторній спробі пройти верифікацію на іншому пристрої.

Таким чином, нововведення покликане забезпечити більш справедливу систему купівлі квитків та не допустити зловживань з боку несумлінних користувачів.

Читайте також: