Нині в українських господарствах спостерігається збільшення цін на цибулю, і тепер вона продається по 10-15 грн/кг, що в середньому на 25% дорожче, ніж наприкінці попереднього тижня. Це явище, згідно з аналітиками проекту EastFruit , пов'язане зі зростаючим попитом на цей продукт, особливо на сегменті високої якості.

"Якщо ще тижнем раніше стабільним попитом користувалася лише цибуля високої якості, пропозиція якої була невеликою, враховуючи бажання фермерів дочекатися вищих цін, то вже сьогодні активно реалізується і менш якісна продукція", - зазначили експерти. Проте вже зараз відзначається активна реалізація менш якісних сортів цибулі.

За оцінками експертів, нині якісна цибуля на українському ринку коштує в середньому на 45% дешевше, ніж на початку листопада 2022 року. Незважаючи на це, багато господарств планують продовжувати збільшувати відпускні ціни в даному сегменті за збереження поточних темпів збуту. Це свідчить про прагнення фермерів максимізувати свої доходи за умов збільшеного попиту цибулю.

Читайте також: