Наступного тижня, з 13 по 19 жовтня, не очікується різких змін ціни готівкового долара в Україні.

Згідно з прогнозами банківського сектора, вартість долара коливатиметься в діапазоні 37-38 гривень. Це приблизно відповідає поточним показникам.

Таким чином, вигідно скуповувати валюту зараз і найближчим часом продати її не вдасться. Як пояснив начальник департаменту казначейства банку Глобус Тарас Лісовий, загалом у цей період валютний ринок функціонуватиме у режимі "керованої гнучкості".

Це означає, що коливання валютних курсів будуть незначними та різноспрямованими. Все залежатиме від балансу між попитом та пропозицією, зазначив експерт.

При цьому Національний банк України може застосовувати ліберальнішу тактику впливу на курсоутворення. Зокрема, періодично збільшуючи чи зменшуючи обсяги валютних інтервенцій залежно від рівня попиту.

Однак, за словами Лісового, це навряд чи призведе до серйозних потрясінь. Ринок уже адаптувався до режиму "керованої гнучкості".

Загалом наступного тижня ситуація на валютному ринку буде багато в чому схожа на попередні два тижні. Можливі деякі помітніші коливання курсів, але без різких стрибків, підсумував експерт.

Тим часом, Національний банк України на 10 листопада встановив офіційний курс долара на рівні 36,03 гривні. Це на 1 копійку нижче за курс 9 листопада.

Таким чином, регулятор повернув офіційну вартість валюти до рівня 8 листопада. До цього, 7 листопада офіційний курс долара в Україні становив 36,17 гривень.

Увечері 9 листопада банки виставили курс готівкового долара у середньому 37,27/37,7 гривні (купівля/продаж). Це на 2 копійки дорожче за покупку і стільки ж у продажу, як днем ​​раніше.

В обмінниках у цей же час курс становив у середньому 37,6/37,7 гривні. Тобто на 2 копійки вище при купівлі та на 1 копійку під час продажу.

Читайте також: