Команда астрономів з Корнельського університету використала дані космічного телескопа TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite), виявивши ще вісім планет, класифікованих як суперземлі.

Ці планети, за розміром схожі на Землю, мають характеристики, що передбачають наявність вуглекислого газу, води та метану.

Про це пише «rbc»

Телескоп TESS спеціально розроблений для виявлення планет поза нашою сонячною системою, і його дані сприяли підтвердженню існування 400 планет, причому майже 6000 додаткових об'єктів вважаються кандидатами в екзопланети.

Вісім нещодавно ідентифікованих суперземель, розміри яких трохи більші, а маса потенційно перевищує земну, включають планети з діаметром в 1,8 рази більше і масою до чотирьох разів більше, ніж у Землі.

Шість із цих планет, які вважаються наріжними планетами, становлять особливий інтерес для подальшого вивчення, оскільки мають характеристики, які можуть сприяти розвитку рослинності і навіть живих організмів.

Сучасні моделі атмосфер цих планет, засновані на наявних даних, передбачають наявність вуглекислого газу, води та метану.

Присутність метану особливо інтригує, оскільки він може вказувати на потенціал існування життя на поверхні планети, хоча для підтвердження такої можливості потрібні подальші спостереження.

Майбутні дослідження спрямовані на використання передових інструментів космічного телескопа Джеймса Вебба для більш поглиблених досліджень атмосфер цих планет, що дозволить отримати цінну інформацію про потенційну життєдіяльність цих далеких небесних тіл.

Читайте також:

Готуємось до року Дракона. Названо 5 знаків Зодіаку, на які чекають дуже серйозні зміни

Підступна осінь: як керувати автомобілем під час дощу, щоб не вилетіти з дороги

Ви навіть про це не знали: які рослини потрібно садити в тіні, а не на сонці